Startsida / Inlägg

”System shock” återuppstår

av Alfred Holmgren

Irrational Games må ha stängt sina dörrar för gott, och galjonsfiguren Ken Levine gått vidare till andra (än så länge hemliga) projekt. Men du som saknar Irrationals speciella speldesign kan åtminstone trösta dig med att du nu har chansen att (åter)uppleva ”System shock” som aldrig förr – tack vare den polerade nyutgåvan.

Det Warren Spector-producerade ”System shock” var visserligen inte ett av Irrationals egna spel, men tillsammans med uppföljaren (som Levine själv regisserade) utgjorde det den främsta inspirationskällan för ”Bioshock”. Det rör sig med andra ord om ett pussligt fps med tung stämning, även om själva settingen är förlagd till en rymdstation – där man ger sig i kast med en ondsint artificiell intelligens – snarare än havets botten.

”System shock: Enhanced edition” inkluderar stöd för högre upplösningar än originalet, ”kraftigt förbättrad grafik”, justerad kontroll och färre buggar. Tycker man det låter som en dålig idé kan man alltid hålla sig till Classic Mode istället – där ”System shock” är precis lika lågupplöst och buggigt som på farfars tid.

”System shock: Enhanced edition” är ute nu till pc.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB