Startsida / Inlägg

Funcom vill ge dig fruktansvärda mardrömmar

av Alfred Holmgren

Norska Funcom är främst kända för mmo-spelen ”Age of Conan” och ”The secret world”, samt drömska äventyret ”Dreamfall”. Men redan nu i oktober kan det komma att ändras. Den här månaden släpps nämligen studions första egna spel sedan 2012 – i form av rysaren ”The park”.

Premissen är avsiktligt klyschig, och kretsar kring ett övergivet, hemsökt nöjesfält – välbekant mark för alla som minns ”Silent Hill 3” (och åtskilliga andra rysare genom tiderna). I denna högst osköna miljö är det ens uppdrag att leta reda på sin försvunna son.

Funcom beskriver själva ”The park” som ”psykologisk skräck” och en ”fruktansvärd mardröm”. Och med spel som ”Soma” och ”Alien: Isolation” i färskt minne är det bäst för dem att det tar sig över den ribban.

”The park” släpps någon gång i oktober till pc.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB