Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

Hyfsat rätt på det

av Jonas Dahlquist

Om du hade satsat 100 kronor på vart och ett av tipsen jag nämnde igår så hade totalt 800 satsade blivit 1.273 vunna riksdaler. Det får väl anses som klart godkänt?

Dessutom var det inte långt borta att Real Madrid ”bara” fick det där krysset jag var ute efter, däremot var Arsenals insats i Belgrad starkare än vad jag förväntade mig.

Ikväll spelas det för första gången någonsin Champions League-fotboll på White Hart Lane. Bara att gratulera halva den svenska sportjournalistkåren (Simon Bank, Erik Niva, L-G Björklund, Anders Fredriksson…) plus Peter Forsberg och Stefan Selakovic. Fasen vad det kryllar av Spurssupportrar! Kommer de att vinna då? Ja, jag tror det. De har inte sett hundraprocentiga ut i spelet i ligan än, och de slarvade bort en klar bortaledning mot Werder Bremen i den första Champions League-omgången. Nu väntar holländska Twente, och om Tottenham sköter sig normalt så ska de vinna här.

Tottenham – Twente
1: 1,89
X: 3,55
2: 5,10

I samma grupp möts Inter och Werder Bremen i Milano, och även om Werder fick med sig poäng senast lagen CL-spelade här (2008-09) så ska det vara hemmaseger rakt av. Inter vill nog se till att vara klara för åttondelarna a.s.a.p, och Werder Bremen känns inte tillräckligt starka den här säsongen. På tyskarnas senaste 14 bortamatcher i CL har de bara vunnit en enda… Inter har å andra sidan bara förlorat två av sina 14 senaste CL-matcher, och båda de kom på Camp Nou mot Barcelona.

Inter – Werder Bremen
1: 1,60
X: 4,20
2: 7,00

Det tyska lag som satsat mest spektakulärt under sommaren är förstås Schalke 04, med rekryteringarna av Raul, Jurado och Huntelaar som höjdpunkter. Det har gått direkt uselt hittills. Å andra sidan så har de vaknat nu efter de fyra raka förlusterna i ligan och förlusten mot Lyon i den första CL-omgången. Vinst mot Freiburg och kryss mot B.Mönchengladbach är rejäla fall framåt, och här kommer ytterligare ett, tror jag. Benfica är notoriskt värdelösa på bortaplan i Europaspel (bara två segrar på de ARTON senaste bortaresorna) och just mot tyska lag har Benfica historisk svårt – de har faktiskt aldrig någonsin vunnit en Europamatch på tysk mark.

Schalke 04 – Benfica
1: 2,62
X: 3,40
2: 3,00

I övrigt räknar jag med segrar för Panathinaikos hemma mot FC Köpenhamn (odds: 2,02) och för Lyon borta mot Hapoel Tel Aviv (odds: 2,42). Jag skickar ut en kryssvarning i matchen mellan Rubin Kazan och Barcelona (odds: 3,85) och sen tycker jag att oddset på turkiska Bursaspor borta mot Rangers (3,95) känns lockande med tanke på att Rangers ska vara glada att de är med i huvudturneringen överhuvudtaget. Valencia-Man Utd är lurig, den vågar jag nog inte spela på alls.

Samtliga odds kommer från Betfair.com

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB