Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

Formtopp ger pengar

av Jonas Dahlquist

Onsdagens CL-spel fungerade klart godkänt. Hade ni tagit rygg med 100:- per tips jag gav då så hade era 700 satsade dinarer blivit 1.238 diton. Nu utgår jag ifrån att formen håller i sig över helgen…

Särskilt en Premier League-match ser statistiskt intressant ut, och det är Birmingham-Everton. Det finns väldigt mycket som talar för ett målsnålt kryss där, nämligen. Fem av de sju senaste matcherna mellan lagen har slutat oavgjort, till exempel. Dessutom förlorar Birmingham ogärna på St.Andrews (18 raka hemmamatcher i ligan utan torsk) samtidigt som de bara har vunnit två av sina 16 senaste matcher totalt i ligan. Everton har inlett säsongen mer eller mindre bedrövligt, men har ju kapaciteten för att ta en poäng här. De kan dessutom få hjälp av domaren Phil Dowd, som har dömt hela sju straffar mot Birmingham i de elva senaste matcherna där han varit domare i en Birminghammatch. 1-1 eller 0-0 beroende på om Everton sätter straffen eller ej, med andra ord.

Birmingham – Everton
1: 3,00
X: 3,30
2: 2,70

Resultat?
0-0: 9,40
1-1: 7,00

Straff?
Ja: 3,40
Nej: 1,25

Nästa match som jag tror kan bli en guldgruva är West Bromwich-Bolton. Hemmalaget bör ha ett närmast obscent självförtroende, medan Bolton är lite ”si and so”, som min gamle kollega Niklas Holmgren hade sagt. Även här känns krysset som utgångstecknet. Sex av de åtta matcher som lagen spelat mot varandra i Premier League har slutat oavgjort, och medan West Bromwich har överpresterat så har Bolton möjligen underpresterat något. Om båda lagen blir mer ”normala” så ligger krysset nära till hands. Domaren Peter Walton gillar inte Bolton, förresten – de fyra senaste gångerna han har dömt dem har de fått straff emot sig.

West Bromwich – Bolton
1: 2,16
X: 3,45
2: 3,90

Straff?
Ja: 3,40
Nej: 1,25

I övrigt så ska man inte luras av att Sunderland innebär en jobbig och svår bortaresa för Man Utd, de har nämligen inte förlorat mot Sunderland på 16 raka ligamatcher, och vinner nog här igen (odds: 1,83). Liverpool har inlett halvuselt under Roy Hodgson och behöver en seger nu, skönt för dem att det är Blackpool som kommer på besök – det innebär tre poäng för Pool (odds: 1,35). Dessutom kommer Man City att slå Newcastle (odds: 1,49) och Chelsea lär slå Arsenal efter minst ett mål av Didier Drogba. Oddset på Chelseaseger är 1,78. Ett sista tips går till Stoke, som jag tror hemmaslår Blackburn (odds: 2,38). De såg väldigt bra ut under september och har ett ruggigt tungt anfallsess i Kenwyne Jones.

Samtliga odds kommer från Betfair.com.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB