Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

Mångfacetterad mittwoch

av Jonas Dahlquist

Tyskar är för sköna. När alla andra språk skapar finurliga namn för onsdag så konstaterar de bara helt krasst att den ligger ungefär mitt i veckan, och att hela dagen därmed är en ”mittwoch”. Hoppas att kvällens spel är lika självklara.

Det finns mycket att titta på, faktiskt. Bland annat har guldaspiranterna Malmö FF en klurig match på Hisingen mot BK Häcken att ta hand om, och på Söderstadion ska Kalmar FF försöka ta sig förbi Hammarby i jakten på en Cupfinal. Just den Svenska Cupen brukar inte vara någon större prestigehistoria, men i kvällens semifinal är den faktiskt det. Hammarby har haft en fullstädigt katastrofal säsong i Superettan, som på något sätt fastslogs fullständigt i den sista omgången, då de förlorade hemma mot Örgryte med 2-1, och där 2-1-målet givetvis kom med matchens sista spark. Det är ett sånt år. Det enda glädjeämnet har varit cupspelet, där de tagit sig förbi både BP och Elfsborg, och när det nu finns en final i sikte är det definitivt den som kan rädda hela Hammarbys 2010. Lite samma sak gäller Kalmar, en klubb som vann SM-guld 2008, men som stagnerat en hel del. De har aldrig ens varit nära i år. Formen är dock på uppåtgående, och om Kalmar är så arbetssamma och jobbiga som de kan vara så vinner de här.

Hammarby – Kalmar
1: 3,95
X: 3,70
2: 2,06

I den engelska Ligacupen tycker jag mig ha hittat ett kanonspel i den match som går på Villa Park mellan Aston Villa och nydegraderade Burnley. Villa letar fortfarande efter sitt spel under Gerard Houlliér, och spelarna är garanterat sugna på att visa att de ska vara ett namn för startelvan. Burnley har å sin sida inlett hyfsat i The Championship, och om de ska studsa tillbaka upp till Premier League direkt så bör nog koncentrationen ligga där hellre än på Ligacupen. 5-2 i ligan förra säsongen. Motivation OCH klass slår motsatsen, liksom…

Aston Villa – Burnley
1: 1,71
X: 3,90
2: 6,00

Förlorar man med fyra mål ska man skämmas. Förlorar man med sex-sju målö ska man gå ut och be om ursäkt offentligt och fundera över sin förtsättning som fotbollsspelare. I Söndags förlorade Feyenoord mot PSV Eindhoven med 10-0, och det är naturligtvis bisarrt. Den gamla storklubben genomgår en kris som är så monumental att AIK:s eventuella kvalplats framstår som en weekendresa till Mallorca. När Feyenoordspelarna kliver in på De Kuip mot bottenkollegorna VVV Venlo idag så måste det bara så att de brinner av revanschlusta. Skulle de förlora igen så är det helt enkelt ute med dem. VVV Venlo är ett tacksamt motstånd (ligger faktiskt ännu sämre än Feyenoord i tabellen) och på hemmaplan har Feyenoord inte varit total katastrof hittills under säsongen.

Feyenoord – VVV Venlo
1: 1,58
X: 4,50
2: 6,40

I övrigt känner jag att Newcastle-Arsenal i Ligacupen är en match man bör hålla sig borta från. Arsenal kan komma med ett lag som har en snittålder på åtta år, men ändå fixa ett kryss. I Coppa Italia finns det dock en match med hyfsat spelvärde. Novara har inlett briljant i Serie B och leder serien klart, och nu åker de till ett Cesena som kommer att ha absolut fullt upp med att hänga kvar i Serie A. En chanstvåa på Novara kan vara lite kul (odds: 3,90)

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB