Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

Världsrekord!

av Jonas Dahlquist

Det kan mycket väl ha varit den bästa fotboll som någonsin spelats (av ett lag) när Barca körde över Real Madrid i måndags, men det ”världsrekordet” är och förblir subjektivt. Däremot är det nu mitt tips inför matchen ett helt fastslaget och officiellt världsrekord. Jag tippade 4-0. Till Real…

Det må låta som världens sämsta ursäkt, men jag tycker att jag ändå var rätt ute. Jag tänkte hela tiden att matchen skulle bli helt galen, extrem, senasationell. Det blev den också, men inte på det sätt jag tänkte mig. Mina farhågor om att domare Iturralde skulle göra bort sig kom också på skam – han var lysande matchen igenom.

Nåväl, vi ska inte älta den där matchen allt för mycket. Nu är det nya planer och nya mål som gäller. Europa League får duga!

Jag minns att jag en gång – i tolvårsåldern – spelade en fotbollsmatch i snö och tre minusgrader. Det var vidrigt. Som jämförelse kan jag då nämna att det ikväll beräknas vara runt -10 i Trondheim, och där ska Rosenborg och B.Leverkusen mötas i Europa League. Jag begriper inte hur det kan accepteras, men om det nu ändå blir match så kommer kylan förstås att påverka resultatet. I Rosenborgs trupp är 24 av 26 spelare norrmän eller svenskar, det talar för att de bör vara hyfsat vana vid kyla, snö och odrägliga matchförhållanden. Bayer Leverkusen har däremot (förutom tyskar) många olika nationaliteter i laget, och många av dem är ovana vid kyla. Jag undrar om inte 0-0 är det mest troliga, med gardering på hemmalaget.

Rosenborg – B.Leverkusen
1: 3,30
X: 3,60
2: 2,64

SnowFootball.jpg

Medan ni tränar på att lära er att uttala ”Koninklijke Atletiek Associatie Gent” kan jag berätta att de faktiskt har hyfsad form i den belgiska ligan, med tre segrar på de fem senaste. Ikväll tar de emot Levski Sofia i Grupp C. Båda står på fyra poäng så här långt, vilket innebär delad jumboplats, men en seger skulle skicka upp det vinnande laget mot en bra chans att gå vidare ändå. Hemmaplan bör avgöra till Gents fördel.

AA Gent – Levski Sofia
1: 1,71
X: 4,10
2: 5,50

I övrigt så vinner Manchester City hemma mot Red Bull Salzburg (odds: 1,22), Atletico Madrid spöar grekiska Aris (odds: 1,27) och Sampdoria vinner mot PSV på Marassi (odds: 2,66).

Samtliga odds kommer från Betfair.com.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB