Startsida / Inlägg

Nu bokar chartern bordet på krogen

av Sture Bjarnelind

 

Fiiina Marbella tillbaka i charterprogrammet. Foto: SARA RINGSTRÖM
Fiiina Marbella tillbaka i charterprogrammet. Foto: SARA RINGSTRÖM

Charterbolagen ligger sällan på latsidan. Det är imponerande vilken fantasi de har när de breddar service-utbudet. Senaste hatten av-nyheten går till Ving, som en tid utökat sin service i New York med guider till stans restauranger (med hjälp av en initierad citykorrespondent). Nu tar företaget nästa steg – och hjälper till med bordsbokningen före resan.

Det låter bra det, för vem har inte kommit till en stad och tvingats gå runt en halv kväll innan det dyker upp ett ledigt bord – på en restaurang man helst sluppit…

** SOLRESOR fortsätter att pinka in revir i södra Spanien. Costa del Sol – klassiska Solkusten – har ju annars länge varit nästan fritt från charter. Men nu gör Solresor ett ambitiöst försök att ta marknaden. Marbella dyker upp i programmet till nästa sommar, det blir Solresors tredje destination på Costa del Sol.

Kul inte minst för golfare, det finns gott om fina banor runt fiiina Marbella.
Lite annat i nyhetssurret:

** ÅRE TAR PRISET Jag gillar egentligen inte monopol och storägare, men visst måste man ändå ge den svenska fjällgiganten Skistar en eloge för företagets skidanläggningar. Och arbetet betalar sig. På World Ski Awardsgalan i Kitzbühl blev det en dubbel för Skistar: till Sveriges bästa skidort utsågs Åre. I Norge tog Trysil titeln.

Men världens bästa skidort ligger i Frankrike – och heter Val Thorens.

** TOPPEN Äntligen. Ett riksdagsbeslut om ”bindande avtal före färd” ska skydda resenärer mot taxins otäcka ockrare – inte minst på Arlanda. Nya lagen kommer redan 1 januari och det är inte en dag för tidigt.

** BOTTEN Nu blir visumansökningarna till Indien smidigare för medborgare i 43 länder. Jobbet ska nämligen gå att göra online – och svar utlovas inom fyra dagar. Men Sverige finns inte med bland dessa 43 länder. Illa.

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Emma Lindström och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB