Startsida / Inlägg

Om jag vore sportchef…

av gorbol

Frestelsen är för stor.
Med tanke på att transferfönstret öppnade i måndags har jag tagit mig friheten att leka sportchef för samtliga lag i serien.
Såhär skulle jag ha investerat:

ASSYRISKA
Här finns det mesta redan på plats. En bra målvakt, stabila mittbackar, hyggligt med alternativ på centralt mittfält och framåt. Enda lilla svagheten är på ytterbackssidan där varken Awrohum, till vänster, eller Durmaz har övertygat fullt ut.
Köpet: en vänsterback.

BRAGE
Hm…här skulle man ju vilja ha in en helt ny trupp, men det går naturligtvis inte för sig. Skämt åsido, det finns kvalitéer i truppen, men oron i spelargruppen är givetvis monumental och självförtroendet kört i botten efter vårens usla resultat och prestationer.
Köpet: Tre karaktärsspelare, en i varje lagdel.

DEGERFORS
Förfogar över en stabil målvakt, hyfsade ytterbackar, ett välkomponerat mittfält och har ju i Johan Bertilsson en pålitlig målskytt. Men för att nå en topp tre-placering tror jag det är nödvändigt att ge Bertilsson en kompis att leka med där framme.
Köpet: en nummer nio.

FALKENBERG
Well, så som det har sett ut under våren skulle man ju lätt kunna sitta nöjd, men med tanke på långtidsskadorna på anfallsbjässarna Stefan Rodevåg och Zlatan Krizanovic är valet enkelt.
Köpet: en anfallare.

GAIS
Här fattas det inte så mycket. Keepern är stabil, backlinjen likaså och framåt ser det riktigt vasst ut med Drugge och Joel Johansson. Enda lilla svagheten jag hittar är centralt mittfält, där det ser lite stabbigt, lite kantigt ut.
Köpet: en konstruktiv tvåvägsmittfältare.

HAMMARBY
Ska inte bli långrandig utan målproduktionen talar ju sitt tydliga språk. Tycker också att ena ytterbackspositionen måste förstärkas.
Köpet: en targetspelare och en vänsterback.

JÖNKÖPING
Målvakt och backlinje helt okej, precis som centralt mittfält. Däremot skulle man ju vilja se lite mer speed och kreativitet på kanterna och lite mer klös i motståndarnas straffområde.
Köpet: en yttermittfältare och en anfallare.

LANDSKRONA
Truppen ser ju på papperet helt okej ut med en toppkeeper, en hyggligt stabil backlinje, ett ganska rutinerat mittfält och ett flertal gångbara anfallsalternativ, men det är ändå något som saknas, något som inte riktigt stämmer.
Köpet: en tvåvägsmittfältare.

LJUNGSKILE
Har ju presterat oerhört bra sett till förutsättningarna med en länge ospelbar hemmaplan och massor av skador. Behöver i första hand bredda truppen, men det skulle ju vara extra intressant med ett anfallskomplement till ”tian” Jonas Lindberg.
Köpet: en spetsanfallare.

SUNDSVALL
Ser ut att tappa playmakern Ari Skúlason till danska Odense redan under sommaren, men jag inbillar mig att de centrala mittfältarna som redan finns i truppen kan klara av att ersätta islänningen. Lägger istället pengarna på ett komplement till Johan Eklund.
Köpet: en anfallare.

VARBERG
Offensivt är det inga större problem, här finns både speed, kreativitet och målskytte. Defensiven däremot måste förstärkas rejält, inte bara med en utan två, kanske tre spelare.
Köpet: en målvakt, en mittback och en defensiv mittfältare.

VÄRNAMO
Ett spelskickligt lag med många tekniska spelare. Här finns också en bra målvakt och duktiga mittbackar. Så vad fattas? Framför allt genombrottskraft sista tredjedelen och power i motståndarboxen.
Köpet: en speedig yttermittfältare och en anfallare.

ÄNGELHOLM
Gillar ju ÄFF:s yttermittfältare och forwards skarpt och är också svag för målvakten, Matt Pyzdrowski. Mer skeptisk till det centrala försvarsblocket.
Köpet: en mittback och en defensiv mittfältare.

ÖREBRO
Har under fönstret redan fått in en ytterback, Daniel Björnqvist, och är på väg att ersätta anfallaren Crespo med Mjällbys Marcus Pode, så här kan man bara luta sig bakåt och pilla sig lite i naveln.
Köpet:

ÖRGRYTE
Ett ungt och ganska spelskickligt lag som ändå hackat betänkligt under våren. Här känns det nödvändigt att få in lite rutin och erfarenhet på ett par, tre positioner.
Köpet: en mittback, en yttermittfältare och en anfallare.

ÖSTERSUND
Oerhört spelbegåvat lag med många individuellt skickliga spelare. Svagheten finns i straffområdet, både det egna och motståndarnas.
Köpet: en mittback och en anfallare.

Synpunkter?
Hur skulle du ha resonerat – och handlat?
Är givetvis medveten om att ekonomin i många klubbar inte tillåter spelarköp, men det kan vi strunta i här.
Känner också till att några lag, som till exempel Jönköping (Viktor Nilsson från Mjällby), Östersund (Sinan Ayranci från Hammarby) och Öis (Abdel Bouarima från Häcken) redan har sett om sitt hus.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB