Men det var spellediga Örebro och Falkenberg – som möts i morgon – som jublade.
Giffarna fick nämligen nöja sig med 2-2 hemma mot Ängelholm.
Här en rapport från Norrporten:

Matchbetyg 2
En rätt avslagen historia i 80 minuter med ett Sundsvall som rullade runt runt och ett Ängelholm som parkerade bussen i och strax utanför eget straffområde.
Sen blixtrade det till.
I en av få omställningar i andra halvlek tog ÄFF överraskande ledningen (amerikanska sommarimporten Warshaw), men bara tre minuter senare kvitterade inhoppande Simon Helg.
Logiskt slutresultat?
På ett sätt.
Sundsvall hade bollen mest hela tiden, men det var först mot slutet som man lyckades plocka fram de riktigt skarpa målchanserna.
Ängelholm å sin sida försvarade sig tappert, och kändes också farliga när man väl gick framåt.
Så…ett kryss känns ändå helt okej.

Matchens profil
Matt Pyzdrowski. ÄFF-keepern hade egentligen inte så mycket att bestyra. Förrän i slutskedet. Då kom han upp med två superräddningar, som räddade poäng åt laget. Först när inhoppande Sigurjonsson nickade från nära håll och sen när samme Sigurjonsson frestade med ett tungt skott från straffområdeslinjen.

Matchens grej
Ängelholms taktik. Sällan, eller rättare sagt aldrig har jag under säsongen sett ett lag som försvarat sig så lågt som ÄFF. 4-5-1 snackade TV 4 Sports kommentatorsduo om. Långa stunder såg det snarare ut som 9-1-0 – med en toklöpande stackare (El Kabir) längst fram.
Jocke Perssons ultradefensiva strategi går ändå att försvara såtillvida att ÄFF-tränaren saknade ett antal spelare och därför tvingades till en handfull positionsförändringar.

Matchens tavla
Svarade hemmalagets keeper Oscar Berglund för när han bjöd Ängelholm på ledningsmålet.
Skottet från Martin Andersen var både löst och illa riktat – och borde ha varit rena barnleken för burbjässen.

Matchens läckraste

Giffarnas 1-1-mål. Pa Dibba nickar i boxen behärskat ned bollen till Adam Chennoufi, som nyper till direkt.

Både målskytt och målpassare utbytta tidigt i andra halvlek.

Tack för kaffet, typ.

Matchens domslut
Vid Sundsvalls 2-2-mål är det rätt uppenbart att Simon Helg 1) inte tittar på bollen när han löper in i boxen 2) får bollen på en utsträckt arm innan han lägger in den i tomt mål.
Domarteamet med huvuddomaren Mohammed Al-Hakim lämnar situationen utan åtgärd, vilket gör att Jocke Persson får tokspel vid sidlinjen.

Efteråt sade Helg att han fått bollen på ryggen.

Där ljög han som en häst travar.
Hur jag hade gjort?
Blåst för hands och frispark Ängelholm.

Prognos
Efter fyra raka segrar tappade Giffarna poäng, därtill på hemmaplan.
Samtidigt kan man vända på det.
Det var sjätte gången denna säsong som Giffarna hämtade upp ett underläge till seger eller kryss.
Slutsats? Det är nog ändå ingen större fara med formen hos tillfälliga serieledaren.
Men klart besked får vi inom kort. På lördag väntar Östersund borta innan det är dags för bortamöte med Örgryte.
ÄFF känns också formstarkt – trots att man i match efter match tvingas laborera med uppställningen. Närmaste uppgifter: Varberg hemma på söndag, sen Degerfors borta efter landskampsuppehållet.

***
Lagen hade varsin halvlek – och följdriktigt blev det kryss, 1-1, i streckstridsmötet mellan J-Södra och Östersund.
Bortalaget ÖFK tog ledningen genom mittfältsmotorn Ammar Ahmed, som gjorde mål för andra matchen i rad, men J-Södras mittback André Calisir såg till att kvittera i andra halvlek.
Bästa chansen till ett avgörande hade J-Södras georgier Tsiskaridze, men hans frispark på stopptid rammade ribban.
ÖFK säkert mest nöjt med poängen efter tre raka bortatorskar.
J-Södra alltjämt på negativ kvalplats.

***
Kryss i Sundsvall och Jönköping.
Och kryss (2-2) även i Varberg där hemmalaget Bois gästades av ett formsvagt Degerfors.
Varberg ledde matchen två gånger om (Koroma målskytt två gånger om), men ”Degen” kom tillbaka, först tack vare Johan Bertilsson (hans elfte för säsongen) och sen inhoppande Ayaz, som slog till i 90:e minuten.
Båda lagen alldeles säkert missnöjda med delad pott.
Degerfors misslyckades med att sätta press på topptrion medan Bois tappade två poäng i slutminuten och därmed misslyckades med att skapa andrum i bottenstriden.