Startsida / Inlägg

Lirare som lyser

av gorbol

Stjärnor är ju ett relativt begrepp, men här är i alla fall tio spelare som jag tycker skänker lite extra glans åt serien.

Håller du med?

Kennedy Bakircioglu, Hammarby

Efter åtta år ute i Europa, med stopp i Grekland, Holland och Spanien, kom Söders kelgris hem för att frälsa Bajen. Det gick inte i fjol. Mycket talar för att det går i år. Inte lika rapp längre, men högerfoten kan fortfarande skapa mirakel.

Johan Eklund, Gif Sundsvall

Hur kan h-a-n vara kvar i serien? Varför tog ingen allsvensk klubb h-o-n-o-m? Knappast den sexigaste spelartypen, men dominerade backlinje efter backlinje förra säsongen och är verkligen fundamental för sitt lag. Giffarnas Peter Crouch är huvudet högre – på många sätt.

Sharbel Touma, Syrianska

Tillsammans med Kennedy seriens skickligaste spelare med en teknik och ett skott som håller internationell klass. Har spelat i både Holland, Tyskland och Grekland, men nu hemma på mammas gata – som spelande tränare. Måtte han hålla sig hel.

Pablo Piñones-Arce, Hammarby

Fyllda 32 fortfarande så där förortscharmigt kaxig. Har en gång retat gallfeber på Bajenpubliken, men har nu fått syndernas förlåtelse – fattas bara annat. Spektakulär spelartyp som ofta gör vackra mål. Skyttekungskandidat.

Kevin Walker, Gif Sundsvall

En gedigen mittfältare med god speluppfattning, bra passningsspel, ett tungt skott och med fina ledaregenskaper. Men det är givetvis inte därför som ”Mr Nice Guy” är med på listan. Som skönsjungande Idol-vinnare ska det bli intressant att se om Kevin kan locka en ny sorts publik till arenorna.

Hannes Stiller, Ljungskile

”Stiller the killer” nådde till slut kultstatus i Blåvitt som inhopparen som ofta förändrade matchbilden och gjorde avgörande mål. Nu tillbaka på vischan som nyckel i ett LSK med potential att skrälla. Ska vi säga tio mål och tio assister?

Asgeir Börkur Asgeirsson, Gais

Ser ut som att han käkar bebisar till frukost och har varit sångare i två heavy metal-band. Hårding som inte bara kommer att samla kort i olika kulörer – han kommer dessutom att bli en publikfavorit på Ullevi.

Johan Persson, Hammarby

Va, ytterligare en mittfältsgnuggare!? Ja, kallas man ”Sheriffen” hör man hemma på den här listan, så är det bara. Persson fick som klubbrookie kaptensbindeln i genrepet mot HJK. Det säger en del om karaktären.

Johan Arneng, Sirius

Två gånger svensk mästare. Två gånger svensk cupmästare. Italiensk juniormästare med Empoli. Två a-kamper för Sverige. Fyllda 34 brinner bohusgrabben fortfarande som en fackla och ska nu leda den mest intressanta nykomling vi sett på ett bra tag.

Peter Samuelsson, Degerfors

Borta bra men hemma bäst. Ingen kan förklara innebörden i det ordspråket bättre än Stora Vallas gunstling, som nu återvänder till fadershuset för fjärde gången. Frågan är bara i vilken roll – som centerforward eller mittback?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB