Startsida / Inlägg

Magin i högern finns kvar

av gorbol

Johan Persson och Jan Gunnar Solli stoppade ned matchen i fickan.

Sen fixade Kennedy Bakircioglu resten.

Hammarby hemmabesegrade Landskrona med 4-0 och klev därmed upp i rygg på serieledande Gif Sundsvall.

Här lite synpunkter på mötet i Tele2 Arena:

Matchbetyg   3

Inte det bästa som har skådats i Tele2 denna vår, men tillräckligt för ett anständigt betyg – och fyra fina mål är aldrig att förakta.

Hammarby kopplade grepp direkt, och trots att passningsspelet inte var knivskarpt lyckades laget i första halvlek forsa fram i fem, sex anfall där spelarna kom rättvända i fart och kunde kombinera på ett tillslag mot Bois övergivna backlinje.

En av dessa framstötar ledde till 1-0. Kennedy Bakircioglu och Lars Fuhre väggade sig igenom ett passivt bortaförsvar med den förstnämnde som avslutare.

Liknande matchbild efter paus, även om Bois inledningsvis försökte flytta fram sina positioner. Men när Bakircioglu gjorde 2-0 (se nedan) gick luften ur gästerna och resterande matchtid blev till en ren expeditionsaffär för Hammarby.

En för en gångs skull blek Piñones-Arce skiftades mot Amadaiya Rennie, som tillförde energi och löpvilja och som belönades med två (fina) mål – liberianens två första i Hammarbytröjan.

Hammarby gör en okej match, inte mer. Det går fortfarande att slipa på såväl aggressiviteten i försvarsspelet som passningsspelet och avsluten – och det ser fortfarande inte helt stabilt ut när motståndarna får in bollen i straffområdet. Nu lyckades inte Bois särskilt ofta med det, men vid skåningarnas samtliga tre hörnor i första halvlek såg det åtminstone halvfarligt ut.

Tre toppar i Hammarby: innermittfältarna Johan Persson och Jan Gunnar Solli, som långa stunder styrde och ställde efter behag, och kantmittfältaren Fredrik Torsteinbö, som alltid tillför fart och energi när han finns på planen.

Landskrona försökte att bjuda upp.

Modigt eller dumdristigt?

Jag säger ändå modigt. Tränaren Jörgen Pettersson vill att laget ska ha ett eget offensivt spel och det är mer än vad man kan säga om en del andra tränare i serien.

Den här kvällen var dock Bois numret för litet. Tappade mycket boll i känsliga ytor och lyckades aldrig komma in bakom Hammarbys backlinje.

Jag är ju svårt förtjust i lagets unge mittfältare Erik Andersson, men den här kvällen överglänstes 17-åringen av sin innermittfältskollega Paul Torres.

Matchens lirare

Johan Persson. Förlorade knappt en duell och slog knappt bort en passning.

Helt outstanding.

Enda minuset: han drog på sig ett gult kort i första halvlek och är därmed avstängd i nästa match.

Lär ersättas av Erik Israelsson, som kom in i andra halvlek och därmed gjorde comeback efter ett skadeuppehåll.

Matchens grej

Frisparken för 2-0. Magin i högerfoten finns kvar. Det visade kapten Kennedy när han smekte upp bollen i första krysset bakom en chanslös Niklas Uddenäs i Bois-buren.

Riktigt läckert.

Domare

Team Magnus Ahlsén skötte sina åtaganden till belåtenhet – även om frisparken i samband med 2-0-målet såg billig ut.

Prognos

15 poäng av 18 möjliga i de sex senaste matcherna. Det går kanske inte alltid som på räls, men treorna trillar trots allt in i hyfsat strid ström för Hammarby.

Närmast på programmet står ett knivigt bortamöte med Östersund, sen Gais hemma.

Rimligt utfall: sex poäng – förvisso med lite darr på ribban.

Landskrona fortsätter att pendla kraftigt i prestation från match till match – och även i matcherna. Assyriska hemma och skånederbyt mot Ängelholm borta närmast på agendan.

Rimligt utfall: tre poäng – men även här är det darr på ribban.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB