Kennedy bakom supervändning

av gorbol

Öka takten sista kvarten, brukar det låta från läktarplats.

I kväll tog Hammarby sina fans på orden.

Trots 0-1-underläge med tio minuter kvar att spela lyckades man vända och vinna bortamötet med nästjumbon Husqvarna med 2-1 efter ett drama som förmodligen framkallade hjärtinfarkter på Söder.

Här lite synpunkter från rysaren på Vapenvallen:

Matchbetyg   3

Såhär:

Stundtals bedrövligt låg teknisk kvalité och en första halvlek som vi av barmhärtighetsskäl undviker att beröra.

Men också såhär:

Klart bättre i andra halvlek, som kulminerade i ett slut som inte ens Stephen King hade kunnat komma på.

Dramat i korthet:

Kennedy Bakircioglu trycker in 1-1 på frispark efter 82 minuter.

Samme Kennedy Bakircioglu bränner en straff i 88:e minuten. Eller rättare: HFF-keepern Zoran Akovic gör en världsklassräddning nere vid ena stolproten.

Nog om Kennedy Bakirciolgu?

Inte då.

I fjärde stopptidsminuten sveper Hammarby-kaptenen in en frispark, och i röran framför mål lösgör sig Erik Israelsson och knoppar in matchavgörande 2-1.

I den sekunden kokade det på Vapenvallen.

Och i direkt anslutning till slutsignalen jublade Hammarby-spelarna- och ledarna som om de hade vunnit Champions League-finalen.

Okej, då besinnar vi oss en aning.

Hammarby gjorde verkligen ingen topprestation. Försvarsspelet var skakigt och det kändes oroligt varenda gång Husqvarna fick in bollen i straffområdet. Anfallsspelet lämnade länge också mycket i övrigt att önska. Det var osynkat mellan leverantör och mottagare, forcerat och stressat och ett oändligt antal långa lycka till-bollar som inte utmynnade i någonting.

Men Hammarby fortsatte ändå att bjuda till, bita i, trycka på, transpirera – och till slut fick man alltså lön för mödan.

Ingen snygg seger, men likväl en seger och tre blytunga poäng i en tät toppstrid.

Det är inte utan att man tycker lite synd om Husqvarna, som kom till match med fyra ordinarie spelare avstängda, men som försvarade sig väl, kontrade vasst, hade ledningen (Tomas Hansson) och var såååå nära att bryta förlustsviten om fem raka matcher.

Nu blev det sjätte raka torsken för smålänningarna, som får oerhört svårt att kravla sig upp över nedflyttningsstrecket.

Matchens lirare

Kennedy Bakircioglu. Verkligen ingen hundraprocentig spelmässig insats – men spela roll när man gör ett mål och en assist.

Andra matchen i följd som lagkaptenen kliver fram och blir tungan på vågen.

Mycket imponerande.

Matchens grej

Avbrottet. Hur är man egentligen funtad när man som supporter spottar på en av motståndarnas spelare i samband med ett inkast, fördröjer matchen i 13 minuter och riskerar 1) att det egna laget tappar rytmen, 2) att matchen i värsta fall bryts och att det egna laget i så fall med största säkerhet förlorar med 3-0?