Startsida / Inlägg

Vem vinner Manchesterderbyt?

av Ola "Rit-Ola" Andersson

man-utd-rooney-bicycle-kick_2787x2356_93830

4 matcher står på dagens schema där det framförallt är ett möte som sticker ut lite extra, Manchesterderbyt. Mer om detta tillsammans med lite uppsnack kring Arsenal vs Stoke tänkte jag dra i dagens blogg.

14:30 ARSENAL – STOKE
The Potters, som förlorade premiären mot Liverpool med 0-1 trots en sen tilldömd straff i deras favör har sedan svarat för rätt imponerande prestationer, med vinster mot Crystal Palace som West Ham samt ett starkt kryss senast mot City hemma på Britannia Stadium. Faktum är att Stoke faktiskt skapade fler klara målchanser än City i den matchen och bör vara besvikna över att de inte lyckades förvalta dem bättre. Kenwyne Jones är en fortsatt viktig pjäs i Stokes anfallsspel och utgör tillsammans med bland andra Jonathan Walters den hårt arbetande anfallskraften som Stoke är kända för.

Arsenal har nu vunnit tre raka matcher i Premier League och premiärförlusten mot Aston Villa är nu nästan bortglömd. Mesut Özil kom in och dominerade under de första 45 minuterna i förra helgens match mot Sunderland på Stadium of Light. Då slutade det 1-3 efter två mål av Aaron Ramsey och ett av Olivier Giroud. Under onsdagskvällen slog Arsenal franska Marseille på bortaplan efter ytterligare ett mål av Ramsey samt ett klassavslut av Theo Walcott i vad som även var lagets 10 raka vinst på bortaplan.

Jag tippar en 1:a till 1,35 gånger insatsen på Betsson.

17:00 MAN CITY – MAN UTD
Derbyna mellan Manchester-rivalerna City och United har i och med Citys intåg som ett lag att räkna med vuxit mycket under de senaste åren. Senast lagen möttes på The Etihad svarade United för något av en skräll då de vann med 2-3 och därmed bröt Citys långvariga svit utan förlust på hemmaplan. Då stod Wayne Rooney i rampljuset med två mål vilket han även maktade med i onsdagens möte med Bayer Leverkusen i Champions League. Rooney är i bra form efter ett par veckors frånvaro på grund av en huvudskada och ser ut att vara harmonisk, något som kanske inte alltid har gällt för engelsmannen. Uniteds vinst mot Leverkusen var deras andra i följd efter 2-0 hemma mot Crystal Palace i lördags. Förlusten mot Liverpool omgången innan tycks alltså inte ha påverkad laget i negativ mening förutom poängförlusten.

City levererade också i Champions League under veckan och slog Vikoria Plzen med 3-0 på bortaplan efter mål av Dzeko, Touré och Aguero. Matchen var Vincent Kompanys första efter skadan som hållit honom borta från fotbollsplanen de senaste veckorna och kaptenens återkomst betyder givetvis oerhört mycket för City inför söndagens möte. Just Kompanys återkomst samt Citys offensiva valmöjligheter gör dem till mina knappa favoriter för att ta hem tre poäng i den här drabbningen, även om de resultatmässigt inte varit överdrivet imponerande hittills i Premier League. En förlust mot Cardiff (2-3) och ett kryss mot Stoke (0-0) gör att de för närvarande ligger fyra i tabellen med 7 poäng och +5 i målskillnad, vilket är lika många poäng men ett mer plusmål än United.

Just United har tappat sina poäng i ett kryss mot Chelsea på Old Trafford i en tight match som de dock hade goda chanser att vinna, samt mot Liverpool på Anfield där Daniel Sturridges tidiga ledningsmål räckte för att David Moyes fick åka hem utan poäng från sin hemstad. Svårtippad match men jag tror att Uniteds vinnarinstinkt spelare för spelare fäller avgörande (trots bortaplan) och att Rooneys formtopp väger tyngre än att Kompany är tillbaka från skadan.

Jag tippar en 2:a till 3,45 gånger insatsen på Betsson.

Lycka till med era spel!

/Ola

  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen och Alex Rodriguez
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB