Startsida / Inlägg

Arsenal trummar vidare!

av Ola "Rit-Ola" Andersson

Arsenal v Manchester United - Premier League

En intensiv Premier League-vecka går mot sitt slut när det nu är dags för lagen att spela den 3:e matchen på de sju senaste dagarna. Förutsättningarna och hur det går, ja det tänkte jag dra här nedan i tre utvalda matcher.

LIVERPOOL – WEST HAM
Med 27 poäng på de 14 inledande matcherna och 30 gjorda mål skulle många förmodligen säga att Liverpool är betydligtvassare under Brendan Rodgers andra säsong än den första. Sanningen är ändå att Liverpool är svåra att bedöma. Luis Suarez och nu skadade Daniel Sturridge har i stort varit skillnaden i ett lag som vunnit åtta matcher men också vid ett antal tillfället sätt oerhört bleka ut. Förlusten mot Hull förra helgen är ett tydligt exempel. De har ändå som vana att leverera riktigt starka insatser efter dåliga matcher och gjorde så även i onsdags när Norwich besegrades med 5-1. West Ham förlorade i veckan borta mot Crystal Palace och lyckades alltså inte dra fördel av 3-0 vinsten hemma mot Fulham i lördags. Deras stora problem är anfallsspelet med endast 12 gjorda mål på 14 matcher. Defensivt är de överlägset bäst av bottenlagen med 15 insläppta mål, hela 13 bättre än Norwich på platsen ovanför i tabellen. Viktige mittfältaren Ravel Morrison saknas för West Ham på grund av avstängning samtidigt som förre Liverpoolspelaren Andy Carroll ännu inte är tillbaka från skada. Liverpool saknar som tidigare nämnt Daniel Sturridge samt vänsterbacken José Enrique.

Mitt tips: Hemmaseger till 1,33 gånger insatsen på Betsson.

SOUTHAMPTON – MAN CITY
Efter en fin inledning på säsongen har Southampton nu förlorat tre raka matcher. Förluster på bortaplan mot Arsenal och Chelsea veckan därefter kan givetvis accepteras men 2-3 hemma mot Aston Villa hör inte till den kategorin. De ligger nu åtta i tabellen och sex poäng efter lördagens motståndare Man City, på tredje plats. De har tidigare under säsongen visat sig kunna konkurrera med förväntade topplag och har tagit poäng av såväl Liverpool som United. Förlusten mot Aston Villa var deras första på St. Mary’s Stadium den här säsongen, där de annars har vunnit fyra och spelat två oavgjorda. City har sakta men säkert klättrat i tabellen och ligger nu trea, sex poäng bakom Arsenal. Vinsten borta mot West Brom i onsdags var bara deras andra på bortaplan den här säsongen och den matchen innehöll även viss dramatik då 0-3 i slutminuterna blev 2-3. De är ändå inne i en positiv period med tre raka vinster i ligan, inklusive säkra 3-0 mot Swansea och 6-0 mot Spurs, båda på The Etihad. City väntas sakna såväl Nastasic som Silva och Jovetic samtidigt som Southampton eventuellt har Wanyama och Clyne tillbaka efter skador.

Mitt tips: Bortaseger till 1,71 gånger insatsen på Betsson.

ARSENAL – EVERTON
Arsenal är nu uppe i elva vinster och har bara två förluster efter en övertygande inledning på seriespelet som få hade förväntat sig. En stor skillnad från föregående år är deras försvarsspel. På deras sex senaste matcher har de endast släppt in ett mål samtidigt som de gjort 11. Det skall ändå nämnas att motståndet inte har varit det starkaste MEN vinster mot Crystal Palace, Cardiff och Hull är lika viktiga som de mot Liverpool och Southampton. De vann senast i onsdags mot Hull med övertygande 2-0 med Nicklas Bendtner i startelvan och går nu för sin sjunde raka ligaseger på Emirates den här hösten. Everton har fortfarande bara förlorat en match den här säsongen och vinsten mot United i onsdags, även om vissa såg den komma, stärker givetvis ett redan stabilt lag. Även Everton har svarat upp bra defensivt den här säsongen och har endast släppt in 13 mål på 14 matcher. De har även hållit nollan fem gånger på sina sju senaste matcher och är obesegrade i sina tre senaste bortamatcher, som i och för sig har spelats mot (förutom Man Utd) Aston Villa och Crystal Palace. Likväl har oavgjorda resultat mot Spurs och Liverpool samt 4-0 hemma mot Stoke skapat en stark tro både bland spelare och supportrar. Förra säsongen slutade det här mötet 0-0 och vid endast ett tillfälle på de 21 senaste mötena klubbarna emellan har Everton gjort mer än ett mål. Svårtippat men jag tror inte Everton mäktar med två skrällar i rad.

Mitt tips: Hemmaseger till 1,70 gånger insatsen på Betsson.

  • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB