Startsida / Inlägg

Vilka blir de sista lagen att ta sig vidare?

av Ola "Rit-Ola" Andersson

Från och med 2019 hittar ni alla speltips på Sportbladet speltips. Här har vi dagligen

Och mycket mer.

PSV-Eindhoven-v-AC-Milan-Stephan-El-Shaarawy-_2990375

Ikväll så ska det då avgöras vilka lag som blir de sista att ta sig vidare till Champions Leagues åttondelsfinaler. De grupper som kommer att bli särskilt intressanta att kika närmare på är grupp F där Arsenal, Dortmund och Napoli gör upp samt Grupp E med Chelsea, Basel och Schalke där samtliga fortfarande har en möjlighet att ta sig vidare. Till kvällen så har jag även plockat fram mina tre favoritspel i en ”spik”, ett ”drag” och ett ”långskott”. Tips med motiveringar kan ni kika in här nedan.

(Spiken) BARCELONA – CELTIC
Barcelona behöver ytterligare en poäng för att vara säker på att vinna gruppen samtidigt som Celtic, i och med förlusten mot Milan i Glasgow, kommer att sluta sist i gruppen oavsett resultat i kväll. Celtic har haft svårt att producera resultat i Champions League hela hösten och har endast tagit tre poäng på sina fem första gruppspelsmatcher. De var nära att få med sig en poäng i deras förra möte med Barcelona i en match som dock slutade 0-1 till bortalaget. Deras främsta problem har definitivt varit målskyttet med endast två gjorda mål på fem matcher. Barcelona däremot har gjort sju mål och bara släppt in ett mål på sina två senaste matcher. På Camp Nou har de endast förlorat en av sina 24 senaste matcher i Champions League. I en match som resultatmässigt är obetydlig för Celtic, som inte ens kan nå Europa League, känns allt annat än en vinst för Barcelona som otänkbart.

Mitt spel: 1:a till 1,15 gånger insatsen på Betsson.

(Draget) NAPOLI – ARSENAL
Arsenal gästar Napoli i en direkt avgörande match om vilka som kommer att avancera från höstens jämnaste grupp. Bortalaget leder gruppen, tre poäng före just Napoli och tyska Borussia Dortmund och det räcker alltså med ett kryss för att Arsene Wenger skall få se sitt lag avancera. När lagen möttes senast i oktober vann Arsenal med 2-0 och har sedan dess även besegrat Marseille och Dortmund. De är ett starkt bortalag med endast en förlust på sina sju senaste matcher inklusive fem vinster. Napoli har efter en stark inledning i Serie A bara vunnit en av sina fyra senaste matcher. De har vunnit sina två inledande hemmamatcher i Champions League (3-1 mot Dortmund och 3-2 mot Marseille). Napoli är garanterade avancemang vid vinst men kan även gå vidare vid oavgjort om Dortmund förlorar mot Marseille. Napoli är ett erkänt starkt hemmalag och har endast förlorat en match på Stadio San Paolo i Serie A den här säsongen.

Mitt spel: Kryss till 3,35 gånger insatsen på Betsson.

(Långskottet) MILAN – AJAX
En direkt avgörande match om andraplatsen i gruppen. På pappret är det en hemmavinst för många men Milan har visat på stora problem den här säsongen (9:e plats i Serie A med 22 p upp till Juventus) är det en relativt öppen match – vill jag påstå. Ajax har vunnit två matcher hittills i Champions League (över Celtic och Barcelona) och skulle med mer flyt även vunnit hemmamatchen mot Milan. Ajax var riktigt bra i den matchen men Milan kvitterade på en straff i 94:e – osis.

Mitt spel: 2:a till 5,70 gånger insatsen på Betsson.

Lycka till med era spel!

/Ola

  • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Sebastian Laneby
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB