Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

En fråga om anorexi

av Anna
anorexi.jpg
Jag fick denna fråga som känns väldigt viktig att ta upp eftersom detta tyvärr är väldigt vanligt:
Hej!
Du är en av mina förebilder. Har just nu någon ätstörning. Jag är mer eller mindre besatt av att träna, äta rätt, försöka ga ner i vikt – men vill inte se anorektisk ut. Hade du anorexia eller vad hade du? Hur kom du ur det? Du har en sån sund och härlig livsstil liksom livssyn, och det ger mig faktiskt lite hopp. Jag kanske också kan bli så glad och älska träning. Ge mig ett tips tack!

Mitt svar:
Hej Lisa!

Tack, det känns oerhört smickrande. Ja, jag hade anorexi (kräktes aldrig) men var aldrig så svårt sjuk att jag blev inlaggd. För mig var räddningen när jag flyttade, skaffade nya vänner och inte minst BESTÄMDE mig för att bli frisk. Jag ville verkligen leva ett normalt tonårsliv och kunna få barn så jag kämpade hårt med mig själv. Återfall, javisst, men viljan försvann aldrig och jag strävade vidare m.h.a. mina föräldrar och vänners stöd.

Mitt tips – bestäm dig du med! Försök ”göra utan att tänka”. Tvinga dig till att äta en glass, känn efter, det är ju inte så farligt och snart blir det naturligt mindre strikt kost. Fyll livet med annat viktigt för dig, t.e.x. vänner, musik, men fortsätt träna för det fungerar antdepressivt. Ta gärna hjälp av en PT/instruktör som kan lägga upp din träning på en lagom nivå så det inte blir extremt.

Önskar dig ALL lycka till. Jag vet att det inte är lätt, men klarade jag det gör DU det också! 

 
Kram
 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Alex Rodriguez, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB