Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Snowjogging med tvillingvagn

av Anna
vagnlopn_sno.jpg

Slutet av januari och jag har hittills kunnat springa obehindrat med vagnen hela vintern. Nog har det regnat, haglat, varit isbana, stormat och snöat men det ser jag inte som något hinder så länge det går att ta sig fram med vagnen.

Att springa med vagn är inte bara tungt, det krävs en helt annan teknik. Inne på 3e barnakullen och vagnlöpningsperioden vet jag precis hur jag ska göra för att inte få ont och få upp tempot. Jag sänker skuldran, låser axeln med en rak arm som håller i vagnen. Den andra armen får pendla som vid ”vanlig” löpning och så byter jag arm med jämna mellanrum. I uppförsbackarna håller jag i med båda armarna för att få kraft, men annars är tekniken bra för att orka. Känslan är att baksida lår/rumpa får jobba mer än annars och i nerförsbackarna får du lite draghjälp av vagnen.

Äger ingen speciell löpvagn utan springer med en vanlig Urban Jungel vilket funkar utmärkt. Ser ingen anledning till att köpa massa olika vagnar när det funkar så bra med en ”all-around-vagn”, men skulle jag tävlat mer eller varit elit-löpare hade det såklart varit fördel med en anpassad vagn.

Dagens tur gick galant. 35 minuter sprang jag i snöyran och på morgonkvisten hade det inte hunnit komma så mycket snö. Avslutade på SATS med 20 minuters rodd, 10 minuter på trappmaskin och 5 minuter armcykling.

Hej nya veckan – nu är vi igång!

 • Tjänstgörande redaktörer: Elin Wieslander, Mia Carron och Annika Panas
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB