Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Yoga 30 dagar i rad

av Anna
yoga_dansaren.jpg
Dansarens possition. Linne – Röhnisch, byxor – Casall.

En av mina bloggidoler Sara var med i en bra artikel i Metro om hur sociala medier och olika utmaningar kan hjälpa dig att hålla igång träningen. Nu har hon själv dragit igång en yogautmaning som alla kan hänga med på och som går ut på att du ska yoga minst 30 minuter 30 dagar i rad. Missar du en dag får du lägga till 2 dagar extra. Hashtaggen på Twitter är #yoga30days och det var när jag läste hur en efter en av mina twittervänner hakade på utmaningen som jag också bestämde mig för att vara med. 

Det fanns liksom ingen bortförklaring som funkade för att INTE vara med och jag behöver verkligen yogan. För stretch och rörlighetsträning (vilket gör att min kropp håller för all annan träning), för nedvarvning och balans i kroppen. Utmaningen är klockren för mig så jag kommer igång att yoga hemma och perfekt att öva inför Blogger Bootcamp där jag leder en klass.

yoga_uphund.jpg
Uppåtgående hund. Andas iiiiiiin!

Dag 1 av 30 var förutsättningarna inte de bästa med alla 4 barn hemma. Men när tvillingarna somnat och storbarnen spelade Nintendo/IPad såg jag min chans, rullade ut mattan och körde igenom några favoritposer utan plan. Fem djupa andetag i varje possition och mycket stretch för rumpa/lår/höftböjare med tanke på träningsvärken från gårdagens benpass. 

barnyoga2.jpg
Barnens possition 😉

30 minuter gick snabbt när jag väl fick dem och mer behövdes inte för att jag skulle känna mig lugn och skön i kroppen. Tålamodet är tillbaka vilket BEHÖVS. Hampus kräktes inte mer än den gången i natt så här är full action med 4 pigga barn. Nu har de fått låna yogamattan i förhoppning att de också kommer ner i varv 😉

P.S. Häng på i yogautmaningen du också vettja! 30 minuter har alla och du kommer garanterat må prima av det. Jag och många fler finns på Twitter om du behöver pepp. #yoga30days D.S.

 • Tjänstgörande redaktörer: Matilda Andersson, Fredrik Palmqvist och Elvira Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB