Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Recept: Torsk med krispigt mandeltäcke

av Anna

mandeltorsk

Försöker förnya mig i köket och lagade idag en nyttigare variant av panerad fisk. Man ser inte så tydligt på bilden, men det blev riktigt gott att mixa nötter, citron och persilja till topping på fisken. Till detta serverade jag kokt pressad potatis eller potatismos, sallad, ärtor, majs och morotsstavar. Själv hoppade jag potatisen men åt destu mer av allt annat.

ingr_mandeltorsk

Ingredienser:

  • 1-2 paket torsk
  • 2 dl mandel
  • 1 citron
  • olivolja
  • persilja
  • salt & peppar

Gör så här:

  1. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Ringla över lite olivolja, salta och peppra.
  2. Mixa mandeln med ca 0,5-1 dl citronsaft och persilja (mängd enligt smak).
  3. Bred mandelsmeten över fisken. 
  4. In i ugnen på 225° i ca 20-30 minuter tills fisken är klar och paneringen fått fin färg.
  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB