Recept: Torsk med krispigt mandeltäcke
av
Försöker förnya mig i köket och lagade idag en nyttigare variant av panerad fisk. Man ser inte så tydligt på bilden, men det blev riktigt gott att mixa nötter, citron och persilja till topping på fisken. Till detta serverade jag kokt pressad potatis eller potatismos, sallad, ärtor, majs och morotsstavar. Själv hoppade jag potatisen men åt destu mer av allt annat.
Ingredienser:
- 1-2 paket torsk
- 2 dl mandel
- 1 citron
- olivolja
- persilja
- salt & peppar
Gör så här:
- Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Ringla över lite olivolja, salta och peppra.
- Mixa mandeln med ca 0,5-1 dl citronsaft och persilja (mängd enligt smak).
- Bred mandelsmeten över fisken.
- In i ugnen på 225° i ca 20-30 minuter tills fisken är klar och paneringen fått fin färg.