Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Ryggbygge

av Anna
sittanderodd.jpg
Tung sittande rodd.

Att träna riktigt TUNGT gör dig egentligen mer stark än bygger volym men, som jag skrivit så många gånger, är variation nyckeln till utveckling. Skulle jag mesa på med 10-12 reps/set varje pass skulle jag aldrig bli starkare, så jag byter antal reps i två-veckors-block. Inte för att jag vill bli en ross – jag är nöjd med mina muskler, men jag gillar ändå stuktur och att ha en plan med träningen. 

ryggpass.jpg

Bygga rygg var dagens projekt. Att se blodådrorna fyllas och hur de tänkta musklerna blir matta av anträngning utan att resten av kroppen blir direkt trött. Där är skillnaden mot lätt styrketräning då jag svettas som ett djur (?), pulsen är betydligt högre och hela kroppen svider. Gillar båda känslorna, men tung styrketräning bygger självförtroende bättre tycker jag så liiite fler plus där.

Dagens träning för rygg, baksida axlar, triceps, core med 4-8 reps/ set (i nedanstående ordning):

 • Sittande rodd, ca 50 kg, 4 set 
 • Breda latsdrag, 45 kg, 4 set
 • Hög rodd i kabelcross, 60-65 kg, 4 set 
 • Sittande baksida axlar i kabelcross, 15 kg/arm, 4 set
 • Smala excentriska chins, 4 set (8 reps) 
 • Tricepspress från pannan med z-stång, 25 kg, 4 set
 • Utåtrotation, 3,75 kg, 3 set 
 • Ryggresningar, 3 x 12 reps
 • Plankan, 3 x 1 minut

Träningsoutfit: Linne och byxor – Drop of Mindfulness, skor – Adidas.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Jennifer Snårbacka, Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB