Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Barefoot-löpning i Merrell

av Anna
merrelltest.jpg

Barfotalöpning är en trend som ökar allt mer vilket syns tydligt i skobutikerna där flera märken ger ut barefootmodeller. Merrell har länge focuserat på barfotatekniken både för löpning, vattensport och inomhusträning. Men även till vardags och till hösten ger Merrell ut coola vinterskor med barefootsula.

För mig var det premiärtest av barfotaskor och jag förstod på en gång att detta måste vara kanon för mig efter Merrell-Claes genomgång. Jag har fotgjutna inlägg i mina löpskor, något jag kanske kan slippa om jag fortsätter träna barefoot. Barfotaträning stärker fotens små små muskler vilket ger färre fotskador, förbättrar hållningen genom starkare core och ökar din balans (som har bidrar till att förhindra andra skador i kroppen). Du tränar även vadmusklerna och kan förebygga åderbråck tack vare ökad blodcirkulation i fötterna.

merrell_barefoot.jpg
Jag hade såklart matchat både strumpor (Gococo) och jacka (Adidas) till Merrell-skorna.

Jag, ett gäng bloggare och pressfolk fick idag testa vårnyheten ur Merrell Barefoot Run-kollektionen – Pace Glove. Den satt som en handske på foten, lätt, luftig och snygg med en Vibram-sula där du kommer nära inpå marken men ändå skyddar fötterna mot stenar och rötter. Försök landa platt på foten när du springer i barfotaskor – inte på hälen och bara korta intervaller på framfoten.

Superroligt att testa under ett varv i Humlegården, men det gäller att inte vara för ivrig. Brukar du springa en mil bör du börja med ca 1 km första gången då det är otroligt mycket mer träning för vaderna – ja hela kroppen. Ordentlig träningsvärk utlovas och jag är sugen att prova en längre sträcka redan i morgon. Gillar träningsvärk 🙂

merrell_app.jpg

Vill du lära dig mer och komma igång med barfotalöpning på rätt sätt? Ladda ner Merrells app Go Barefoot här på iTunes.

merrelltest2.jpg

Massa trevliga människor på plats och eventet avslutades med en superhärlig powerlunch i gröngräset från Blueberry och Biofood. Jag hade gärna stannat hela dagen i solen för att prata med Sofy (bild neders till vänster springande med sin fina Chariot-vagn som jag är mycket sugen på), TereseSara (bild höger nedan) och många fler. Så roligt att träffa bloggvänner vid tillställningar som dessa.

merrell_lunch.jpg

Tips! Träna dina fötter redan idag. 3 x 1 minuts tåhävningar medan du diskar efter middagen gör susen för cirkulation, fötter och vadernas små muskler.

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB