Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Test: Nike+ SportBand

av Anna
lopn_var2012.jpg

Bästa löpvädret – sol men ändå rätt svalt i luften. Men långt ifrån bästa löpstatus. Att det ska ta så lång tid att komma tillbaka efter magsjuka gör mig riktigt sur. Trots uppladdning med lax, ris, glass och naturgodis igår är energin i botten. Hjärnan säger ”åhh vad härligt – nu kör vi långpass på 20 km”. Kroppen säger ”gå hem och lägg dig”. Jag gjorde något mellanting och lunkade runt, njöt av solen och lät kroppen bestämma hur långt. 

nike_armband.jpg

Du ser ju på klockans tid/distans att det inte var något fartpass (gick sista kilometrarna), men jag fick i alla fall möjlighet att testa mitt Nike+ SportBand med sin lilla sensorhållare (en liten ”ficka” man fäster på skon till Nike+ sensorn då man inte har Nike+ skor). Jag har testat det tidigare och trodde den mätte helt fel, men det är ju MILES inte kilometer som visas.

Min Garmin Forerunner 210 visade 12 km medan Nike+ SportBandet visade 8,39 miles som motsvarar 12.875 km. Idag litar jag på Nike+ 😉

:+: Jag tycker Nike+ SportBand är kanon för att mäta distans vid löpningen eftersom det väger lite (så även fotsensorn + hållare som inte känns att den sitter där), bäst av allt – lätt att komma igång och inga krångliga inställningar utan bara en liten knapptryckning, bra batteritid och kul att kunna ladda in statistiken direkt från klockan till datorn och Nikerunning där det finns massor av motivationshöjande funktioner.

:-:  Jag skulle vilja kunna ställa om så att den visar kilometer istället för miles (Går att ställa om när du ansluter klockan till datorn och ändrar inställningarna). Sen är det ju lite ”jobbigt” för oss löpfantaster som även vill se puls, tid och fart att ha en klocka till för det, men även Nike har mer avanserade klockor för det och syftet med armbandet är att mäta just distans.

Mitt betyg för Nike+ SportBand med fotsensor:  :++++:

nike+_ny.jpg

Snart kommer nya Nike+sajten med ännu mer smarta funktioner där du kan sätta personliga mål, följa din statistik över tidigare löppass, dela din löpning med vänner, se kartor och populära löprundor m.m.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB