Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

3.40 – min Marathondebut

av Anna
marathon_medalj.jpg

Att utsätta sig för en så här stor prövning och klara den, dessutom på ett så bra sätt, känns STORT! Det är svårt att beskriva känslan, men jag är så otroligt nöjd, lycklig och ödmjuk inför livet. Samtidigt lite chockad över att kroppen verkligen klarar av utmaningar som denna.

marathon_tid.jpg

Inte för en sekund höll regnet uppe och ibland blåste det så att jag höll på att ramla. Men kroppsligt stämde allt! Benen nästan svävade fram första milen, magen funkade perfekt (stannade bara och kissade en gång) och jag hade gott om energi hela loppet. Fyllde på med sportdryck ca 5 gånger + min egen medhavda dryck. Förkylningen påverkade mig inte heller. Tror allt snor rann ut längs vägen 🙂

Värst var det efter 20 km – över Gärdet, som även är min ”hatsträcka” i vanlig fall när jag springer min tur runt Djurgårdskanalen. Där stod vinden som en vägg med piskande regn i ansiktet. Men då – Jonas och barnen stod precis där jag behövde dem som mest och av ren kärlek fick jag ny gnista och kraft. Min tanke ”jag vill hem fortast möjligt till min fina familj”, så det var bara att springa vidare.

Efter 3 mil kom smärtan i låren, men energin var långt ifrån slut och med ”bara” 12 km kvar sköt jag undan tankarna på det onda och focuserade på publiken. Jag var nära till tårar – underbara människor som tagit sig ut i rusket för att heja på oss galningar. Och plötsligt närmade sig Stadion, benen sprang av sig själva och jag var i MÅL.

3.40 visade min klocka och jag är toknöjd trots lite miss i starten. Råkade trampa över startlinjen så tidtagningen på chippet startade så efter ett par minuters snack med en arrangör sprang jag med första gruppen. Hamnade längst bak och fick jaga ikapp 3.45-farthållaren jag tänkt springa med – klantigt!

Nu har jag äntligen fått upp värmen efter en lång dusch, te, proteindryck och banan. Man och barn är på kalas vilket är jätteskönt, för nu vill jag bara samla mig och njuta av tystnade. Sen blir det myskväll med hämtmat.

STORT TACK alla grymma ni som peppat mig att nå ett av mitt livs stora mål. Ni har en stor del i resultatet. LOVE 

 • Tjänstgörande redaktör: Ellinor Brenning, Tobias Johannesson, Rebecka Rakell
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB