Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

10 skönhetstips

av Anna
chins_laddar.jpg

Jag fick frågan ”du ser alltid så fräsch ut – vad är hemligheten? Vilka skönhetsprodukter och smink använder du?”

För det första ser jag INTE alltid fräsch ut! Med egen blogg väljer jag själv vilka bilder som läggs upp, haha. För det andra – det är ingen hemlighet alls hur jag håller mig fräsch. Här är mina knep (utan ordning):

 skonhetstips.jpg

1. TRÄNING – framförallt konditionsträning ger blodgenomströmning i huden vilket håller den fin. Och med styrketräning kan du forma kroppen i stora drag som du vill (med hårt arbete). Idag ett styrkepass för rygg, baksida axlar, triceps och core enligt detta upplägg (fast chins ist. för latsdrag). Kände mig stark – kanske en post-Marathon-effekt? ”Typ – jag klarar allt…” 🙂

2. SÖMN – sover oftast runt 7 timmar/natt. Så 9 timmar som jag sov i natt var mycket för att vara mig. Kroppen behövde det efter Maran.

3. VATTEN – dricker väldigt mycket vatten. Vet inte exakt, men säkert över 3 liter per dag. Det ger huden elastisitet och lyster.

4. ANTIOXIDANTER – ju mer färglad mat destu bättre. Antioxidanterna finns i starkt färgade frukter, bär och grönsaker och motverkar fria radikaler som är dåliga båder för insidan och utsidan. På bilden ser du dagens lunchsallad med kyckling och massor av grönsaker.

5. PROTEIN – jag äter mycket proteiner som både bygger upp muskler, hud, hår och naglar

6. SMINK – jag focuserar mer på insidan (träning, vatten, mat) och sminkar mig inte varje dag vilket jag tror är bra för huden. När jag väl gör det använder jag bara en vanlig hudkräm (sort varierar, men oftast från Apoteket), mineralpuder, mascara, eyeliner och ögonbrynsborste (bild ovan).

7. SOL – hinner helt enkelt inte sola nu för tiden men några strålar får jag när jag är ute med barnen eller på promenader och löpturer. Ger fin färg, men när jag väl ”pressar” använder jag solskyddsfaktor.

8. TANKEN – jag är bra på att tänka positiva tankar som gör att jag känner mig snygg – bra för utstrålningen!

9. KÄRLEK och GLÄDJE – suger in kärleken från barnen, mannen och omgivningen och försöker ge lika mycket tillbaka. Tar inte så alvarligt på livet utan går igenom det med ett leende även vid motgångar (har lärt mig ”vända tanken” till det positiva och se det ironiska i situationen). Glädje och lycka ger rosigt vackra kinder och får ögonen att glittra.

spegelpose2.jpg

10. KLÄDER – fina kläder ger mig bra hållning och gör mig automatiskt snyggare. Förstås om de sitter fint och är snygga. Det gäller att hitta kläder du trivs och känner dig bekväm i. Dagens outfit är från Drop of Mindfulness, skor – Merrell.

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB