Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Arlas nya funktionella mjölkprodukter

av Anna
kylskap3.jpg

Lägligt dagen efter storhandling då kylskåpet var systematiskt packat fick jag hem två bud med produkttester från Arla igår. Stackars STACKARS mig som fick stuva om allting för att få in de spännande nyheterna.. 😉

arla_mjolk.jpg

Arla hakar på den funktionella trenden med produkter som ger oss något extra utöver ursprungsprodukten. Precis som vi vill träna funktionellt och få ut mycket av vår träning, där varje övning ger oss hela paketet med styrka, kondition o.s.v. vill vi få ut mer av det vi äter och dricker. 

Nyheterna i höst är:

 • Cocio – färdig chokladmjölk i olika varianter varav en – Cocio Sport, med extra protein (40% mer än i vanlig mjölk, likvärdig Gainomax) som fungerar som en naturlig sportdryck. Finns även en laktosfri en med extra kakao (och energi) och en mjölkchokladdryck.
 • Arla Wellness – mjölkdrycker och yoghurt med tillsatta nyttigheter. ”Immune” – för bättre immunförsvar med extra C- och D-vitamin, ”Balance” – med extra kalcium och aktiv bakteriekultur och ”Bone Health” – med extra kalcium och D-vitamin för starka ben.
arla_test.jpg

Jag och barnen har hade stor smaktestning igår.

Självklart tyckte pojkarna det var gott med all chokladdryck som smakade Oboy. Även den med högre kakaohalt och extra protein trots en mer vuxen karraktär. Den fruktiga söta yoghurten gillades också, men mina favoriter blev den osockrade mjölken för immunförsvaret – perfekt till allt te jag bäljar i mig, och naturella yoghurten med nyttiga bakterier och fibrer. 

arla_prote.jpg

Produkterna finns i flera förpackningar för olika tillfällen och yoghurten i flera goda smaker. Av den smaksatta yoghurten var ”Hallon & goji” min favorit.

Arla Wellness finns i butik från vecka 36 och Arla Foods Cocio kommer nu i september.

Mitt omdöme:

:+:  Du som vet med dig äta obalanserat, för lite eller tränar väldigt hårt och har extra behov av t.ex. kalcium och protein är produkter som dessa kanon.

Smidiga förpackningar och färdigblandade drycker (inget kladd med pulver) för olika tillfällen, goda smaker och inga konstigheter.

Bra med nyttiga bakterier i mjölken för stressade magar som inte äter yoghurt regelbundet.

:-:  Vanlig mjölk och yoghurt ger tillräckligt med protein. Ta ett kokt ägg till ett glas mjölk eller yoghurt och du får i dig tillräckligt.

Socker är som bekant något jag helst undviker och den smaksatta yoghurten och chokladdrycken innehåller mycket dolt socker. Ok efter träning, men annars vill jag inte äta/dricka sockrade produkter till vardags.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB