Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Fetaost- och spenatpaj av mandelmjöl

av Anna
fetaspenatpaj2.jpg

I fredags testade jag att byta ut det vanliga mjölet mot mandelmjöl i fetaost- och spenatpajen jag brukar göra. Resultatet blev bra, men mandelmjölet är lite väl sött i en matpaj så jag kommer nog endast använda det i bakverk och efterrätter härefter. Men absolut godkänd och ett bra alternativ för dig som t.ex. äter LCHF eller bara undviker kolhydrater kvällstid. 

Annars är fullkornsmjöl från dinkel min favorit som också är ett proteinrikt mjöl med lågt GI.

ingr_fetapaj2.jpg

Ingredienser:

  • 100 g keso naturell
  • 2 dl mandelmjöl (alt. 2,5 dl fullkornsdinkelmjöl)
  • 400 g bladspenat
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ca 8 marinerade soltorkade tomater
  • ca 10 oliver
  • 200 g fetaost
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk

Gör så här:

  1. Blanda keson med dinkelmjölet och tryck ut degen i en smord ugnsform. Låt vila i kylen ett tag. Sätt ugnen på 200°.
  2. Tina bladspenaten och kläm ur vattnet. Pressa i vitlöken och tillsätt salt och peppar.
  3. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 min. Ta sedan ut formen och låt svalna något.
  4. Strimla tomaterna.
  5. Fördela spenaten på pajdegen, lägg på tomaterna och oliverna samt smula över fetaosten.
  6. Vispa ihop äggen och mjölken och häll blandningen över pajen.
  7. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min. 
kyckl_fetapaj.jpg

Till fetaostpajen åt jag sallad och ugnsgrillad kycklingfilé med mozarellatäcke och ugnsgrönsaker. Ja – gott!

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB