Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Smaljeansen passar

av Anna
smaljeans.jpg

Precis som Elbe, och säkert de flesta av er läsare också, har jag ett par smaljeans. Mina är från Cheap Monday och har legat inknölade längst in i garderoben ett par år. Men NU passar de och jag stortrivs med dagsformen. Vill varken gå ner mer eller upp i vikt – bara bibehålla och ”finputsa” med att få tillbaka rumpan jag tappat längs gravidvägen och jobba med mina separerade magmuskler. 

Kläder och måttband tycker jag är bland de bästa ”form-måtten” för hemmabruk, speciellt för oss som tränar. Muskler väger som bekant mer än fett så BMI är värdelöst som mått och vågen pendlar beroende på vad vi stoppat i oss eller hur mycket vätska kroppen bundit. Kalipermätning eller riktig impedansmätning på klinik (inte en våg du står på – de pendlar också beroende på vätska i kroppen och värme i händerna om det är en sådan du håller i) är andra tillförlitliga mätmetoder om du vill ha koll på % fett etc.

Själv vill jag inte bli för fixerad och undviker att haka upp mig på siffror. Jag ser i spegeln och känner när min form är bra.

 • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB