Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Ljusterapi och spadag

av Anna
Fin japansk inredning och flera olika pooler och bastu-varianter.

Från att ha varit stressad bara vid tanken på Spa tycker jag alla borde åka på en dags avkoppling, som jag fått på Yasuragi Hasseludden, då och då. I början undrade jag rastlöst vad vi skulle göra hela dagen, men kom snabbt in i den sköna lunken. I lite för liten baddräkt och för stora badtofflor pyste jag och Sofia runt, badade i varma källor och bastade. Till slut var vi så avslappnade att vi somnade på varsin vilstol vid poolen.

Dagens outfit och mycket god lunch – panerad Fischcake med grillade grönsaker, sås och ris.

De enda tiderna vi behövde passa på hela dagen var lunchen och en behandling med ljusterapi i färg:

Ser ut som att jag har en jättenos, haha.

”Ljusterapi aktiverar hypofysen i hjärnan som i sin tur påverkar hormon- och körtelsystemet, ämnesomsättningen och blodcirkulationen. Ljuset balanserar kroppen så att du som är trött blir piggare och är du överstressad och rastlös blir du lugn och harmonisk.”

Sistanämnda blev effekten på mig (tillsammans med övrigt mys under dagen) – jag blev så harmonisk att jag inte ens sprang i rulltappan till T-banan. Tycke t.o.m. att resan hem var för kort och hade gärna suttit kvar och vilat en stund till. Om jag vill gå på spa igen? JA.

 • Tjänstgörande redaktör: Elliot Morseth Edvinsson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB