Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Vad är huvudmålet?

av Anna
Tisdagens syfte - butt building!

Senaste tiden har jag fått många frågor i stil med ”måste jag äta kolhydrater för att bygga muskler?” och”kan jag fortsätta träna hårt när jag vill bli gravid?”Ni är inte ensamma om att vilja så jäkla mycket samtidigt och att ha fler än ett mål och det går med rätt planering, prioritering och nogranna val.

Börja med att ställa dessa frågor till dig själv:

 1. Vad är ditt STÖRSTA och viktigaste mål just nu?
 2. Vilka är dina andra, mindre mål?
 3. Går de mindre målen ihop med det största, d.v.s. kan de hämma dig att nå ditt huvudmål? Om nej – kör på. Om ja – lägg det mindre målet på hyllan. Var sak har sin tid.
 4. Jobba målinriktat och ha alltid det största målet i bakhuvudet när du gör allt annat, utan att bli för fixerad. Livet i övrigt får inte bli lidande.

Exempel:

 • Är ditt största mål att bli gravid med mindre målen att bibehålla formen och träna 6 dagar i veckan?Du inte kan ha som mindre mål att vara ”superdeffad”, men däremot hålla en hyffsad form och träna lika ofta (på lägre intesitet) om du mår bra av det.
 • Är huvudmålet bygga stora muskler med mindre målen att fortsätta med löpningen och äta LCHF-kost? Då kanske du inte kan springa 4 mil i veckan men köra 2 kortare intervallpass baserade på explosivitet. Och kanske du måste öka andelen kolhydrater (som är musklernas bästa bränsle vid styrketräning) och vänta med LCHF till deffen. Lägg focus på byggning och ät ordentlgit av samtliga näringsämnen så att kroppen har tillräckligt med energi till hård träning och återhämtning.

Slutsats: De mindre målen måste matcha huvudmålet för att de inte ska vara hämmande och den absolut snabbaste vägen är att bara focusera på en sak i taget och låta resten vänta.

Tisdagens träningsoutfit från Casall och skor från Adidas.

Själv är jag lite förvirrad just nu, kanske som en effekt av att mitt stora mål i flera år varit att bli gravid och nu är det målet är nått. Dessutom har jag kommit i kanonform samt klarat av flera löplopp med önskat resultat. Så största målet är att njuta av min familj (huvudmålet) samtidigt som jag smyger igång med att förverkliga mina karriärsmässiga drömmar (sidomål). Eftersom jag vet att småbarnstiden är begränsad försöker jag bromsa mig själv gällande allt annat trots att jag också VILL så otroligt mycket.

Idrottsmässigt har jag inte heller något större mål just nu och syftet är mest att må bra i mig själv samt orka vara den mamma och fru jag vill. Har däremot massor av mindre som ständigt jobbas mot, som i förrgår t.ex. då ben stod på schemat. Rumpan är och har alltid blivit förslappad efter varje graviditet så den var och är focus vid benträning. Många utfall, drakar, rumpa i kabelcross, lårcurl och knäböj blir det.

Men jag måste orka med också, och vissa chanser vill jag inte missa, varför halvtid på förskola för tvillingarna blir grymt. Inte idag dock – istället det blir lek hemma och på SATS.

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB