Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Vardagsgodis

av Anna

apple.jpg

Frukt har fått oförtjänt dåligt rykte i kolhydratdebatten med löjliga rubriker som ”fet av frukt”. Visst innehåller det mycket fruktsocker men även massor av fibrer, vitaminer, antioxidanter och en stor del vatten. Stenfrukt som äpple och päron har dessutom väldigt lågt GI, är kalorisnålt och mättar bra.

Själv frossar jag i äpplen nu på hösten när de svenska finns att köpa. Då vet jag att de inte transporterats runt halva jordklotet och godare finns inte. Och om man pratar kolhydrater håller jag hellre nere dem dagtid när jag har fullt upp och mumsar på kvällen som godis.

apple_chokl.jpg

Riktigt mörk choklad är ett annat tips mot sötsuget. Över 70% kakao och den bittra smaken gör att 1-2 bitar räcker för att bli nöjd. En sådan chokladkaka kan jag ha liggande i veckor i godisskåpet att nalla en bit av då och då. Kakao är fullt av antioxidanter och ger lyckokänslor!

 • Tjänstgörande redaktörer: Matilda Andersson, Nils Höglander och Aleksandra Wojcik
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB