Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Gluten- och sockerfria kokosbollar

av Anna

Redan förra helgen frestades jag med bilder av mina kokosbollar på Instagram och lagom till lördagsmyset kommer här receptet. Välj själv vilken typ av sötningsmedel du vill använda, men tänk på att ta halva mängden Stevia mot vanligt socker. Jag och barnen tyckte kokosbollarna blev kanongoda men mannen vågade som vanligt inte smaka mitt nyttifierade recept ;P

Ingredienser:

  • 150 g smör
  • 1 dl Stevia strö (alt. 2 dl socker)
  • 4,5 msk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 msk kaffe
  • ca 3 dl mandelmjöl (beroende på hur fasta du vill ha dem)
  • 1 dl kokosflingor

Gör så här:

  1. Blanda alla torra ingredienser utom kokosflingorna.
  2. I med smör och kaffe och blanda till en tjock smet.
  3. Forma bollar och rulla i rikligt med kokos. Ev. kan du även ha i kokos i själva bollsmeten.
  • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
  • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB