Startsida / Inlägg

Demokratiska kvinnor: Så tycker vi om abort

av Carina Bergfeldt

CHARLOTTE. Säga vad man vill om republikanen Todd Akin, men han har verkligen fått USA – och många andra länder – att börja prata om abort.
Efter att ha frågat republikanska kvinnor i Tampa om deras syn på frågan har turen nu kommit till Charlotte.
Jag letade upp fem kvinnor som är registrerade som demokrater och ställde två frågor:

 1. Vad är din personliga syn på abort?
 2. Kommer du att rösta på Barack Obama den 6 november?

Här är deras svar:

20120903-183932.jpg

Danielle Clesca, 25, Charlotte, North Carolina:
– Jag är inte för abort, men varje kvinna har sina egna anledningar till varför hon vill eller inte vill ha ett barn. Man är alltid sig själv närmast och oavsett hur du blev gravid ska du som bärare av barnet kunna bestämma om du vill ha det eller inte. Och ja, jag kommer rösta på Obama. Jag har varit demokrat hela mitt liv.

20120903-183938.jpg

Carol Meyers, 54, Washington DC:
– Det är självfallet kvinnan som ska bestämma över sin kropp. Allt annat är ignorant och dumt. Jag kommer att rösta på Obama för jag tycker att det är viktigt att skicka den signalen vidare till unga kvinnor. Att de har rätt att bestämma över sina kroppar själva. Att ingen äldre man ska bestämma vad som är rätt och fel över deras huvud.

20120903-183944.jpg

Venus Gonzalez, 38, Jacksonville, Florida:
– Obama är väldigt positivt inställd till abort. Mycket mer än mig. Jag är mer på Mitt Romneys linje, att det bara är när man blir våldtagen, utsatt för incest eller när det är fara för modern som man ska kunna göra det. Varför ska du döda ett liv bara för att du inte hade vett att skydda dig? Om du inte har råd med, eller tid för, ett barn… ha då inte oskyddat sex. Det är faktiskt en av anledningarna till att jag inte bestämt mig än. Jag skulle säga att det är 55% chans att jag röstar på Obama, 45% på Romney.

20120903-183951.jpg

Jennifer Vogt, 21, New Orleans. Louisiana:
– Personligen skulle jag aldrig göra en abort, men vem är jag att bestämma över någon annan? Och när det gäller fruktansvärda saker som våldtäkt, incest och annat, det är obegripligt hur en man – som aldrig kan förstå hur det är att utsättas för det – ska inte bara tycka om det, utan bestämma om det. Jag kommer att rösta på Obama av flera anledningar. Hans inställning till frågor som rör kvinnor är en viktig del, men ekonomin är viktigast.

20120903-184007.jpg

Brenda Bell, 42, Gastonia, North Carolina:
– Som kvinna ska du ha möjlighet att bestämma över din egen kropp. Det här pratet som Todd Akin, Mitt Romney och Ron Paul har skrämmer mig. Vi har haft ett samhälle fyllt av diskriminerande lagar. Jag trodde att vi var förbi att bestämma över andra på det viset. Jag kommer absolut att rösta på Obama.

 • Tjänstgörande redaktör: Love Isakson Svensén, Jenny Åsell, Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB