Startsida / Inlägg

Härifrån får Trump sina nyheter

av Martin Schori

Donald Trumps minst sagt ansträngda relation till etablerade medier är välkänd. Nu har Buzzfeed kartlagt varifrån de kommande presidenten får sina nyheter. Eller i alla fall vilka länkar han twittrar ut.

sub-buzz-26907-1480776872-1

I korthet: Favoritkälla: Alt right-sajten Breitbart, där han också hämtade sin chefsstrateg Steve Bannon. Han länkar gärna till etablerade medier (Washington Post, NY Post etc), men absolut inte ”the failing New York Times”, som helt saknas i resultaten.

Andra slutsater Buzzfeed drar är att källkritik ofta får stryka på foten, att Trump gärna använder politiskt hårt vinklade/propaganda-sajter (dailycaller, Breitbart, rushlimbaugh.com), samt att han endast länkar till etablerade medier när de verifierar hans åsikter.

Inte helt olikt en vanlig svensk partist på Twitter, med andra ord. Fast nu råkar ju Trump vara nyvald president.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB