Startsida / Inlägg

Fakta om bakterier.

av Petra Thorén

Holmenkollen.

Vi svajar just nu om vi ens ska blogga. Här har ni ett morgoninlägg från dagens presskonferens. Ska jag fortsätta randa ner sånt här? Ska jag ligga på Petra så att hon ger lite vuxnare, klokare inlägg?

Detta har hänt hittills i mästerskapet:
I tisdags höll norrmännen hov i en pampig sal. Jag satt och direktrapporterade, vilket var en utmärkt idé. I två minuter. Sedan började norrmännen tala och jag påmindes om att jag inte förstår vad de säger. Där satt jag med bultande puls, självdansande fingrar och skulle sekundöversätta ”je husker sieger verde dri og mensker”.
Men gratisgrejerna var bra. Remmen till min axelväska är nernött nu eftersom jag burit runt på tråg av snodda smoothies och nötter.

I morse skulle Sverige matcha upplevelsen och bjöd in till ett klassrum. En vall av bord var uppsatt för att hindra smittspridning (fakta: bakterier kan inte ta sig över en träskiva). Sedan fick man luta sig över borden och ropa till sig de aktiva. Eller gå över till dem (fakta: bakterier stannar på sin sida av en träskiva även om bäraren går över den).

På damutfrågningen fick Charlotte alla frågor utom tre. På herrutfrågningen fick Emil alla frågor utom när jag undrade ”kan någon av er andra svara på hur laget ska samarbeta?” och Emil tog det svaret också.

/Kristoffer Bergström, Holmenkollen

***
Som en VM-lek har all press enats om att köra inspelningstombola före varje presskonferens. Det är dagens lilla spänning. 60 lappar läggs i en tunna, den virvlas om och sedan drar vi vilket redskap som får användas vid inspelning. Det är inte så blodigt, på de flesta lapparna står ”diktafon” eller ”mobil”. I dag var det en norrman som drog svarte petter. Han vecklade långsamt ut lappen, kollade, suckade och visade för oss.
”Ett uppstoppat lamm” stod det. Han stönade men lydde.
noname.jpeg

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB