Startsida / Inlägg

Rydqvists Vilda charmade vid frukost

av Jenny Modin

Jag, foto-Jossan och gravid-Petra charmades i morse under frukostmötet av Marias Rydqvists dotter Vilda 8 månader. Rydqvists svärföräldrar Sven och Lena från Dalarna bor på vårt hotellet med barnbarnet under inledningen av VM. Allt för att Maria ska kunna ha nära till lill-tjejen och ändå kunna fokusera på VM.

Foto-Jossan hade i sin tur charmat Sven och Lena då hon låg under bilen och mekade med bakluckan i hotellgaraget igår. Därav mixen vid frukost.

Även svärfar Sven var en charmör. Sven drog historier och njöt av att vara på VM. En sann längdåkare som hade åkt Vasaloppet 11 gånger. Lena hela 18 gånger. 

Sven som numera under Vasaloppet alltid håller till längst upp i Lundbäcksbackarna: – Hjälpte finne valla skidorna ett år. – Vad vill du ha för besväret? Koskenkorva, svarade Sven och skrattade.

…samma ställe årets senare. Mannen från Finland: – Var det du som stod här förra året? Och drog fram mini-Koskenkorva. 

Sven får kanske valla Sportbladets Robert Lauls skidor i år. Fotbollsprofilen står på start i Berga by nästa söndag.

Pratade för övrigt med min vän och kollega Robert igår, för första gången på drygt två veckor. 10 minuter in i samtalet frågar jag: – Längtar du efter mig? Ett blixtsnabbt ja, men en lika snabb utläggning om att jag bör vara tacksam för att han då och då lånar och kör min bil. Och berättar vidare att bilar inte mår bra av att stå stilla för länge. 

Pre-mästerskapsmiddag igår på Anrells initiativ. För att sätta upp riktlinjerna och socialisera inför de kommande två veckorna. Vi pratade även om kvinnliga sportjournalister i dessa Guldsköldstider som domineras av pojkar och män. Alltid kul att prata genusfrågor med feministen Lasse Anrell. Det finns några fina i sportjournalistiken. Lasse en av dom.

Så klart kul att en tjej letat sig in på listan. Grattis Anna Brolin! På tiden. Annars hyllade jag och Lasse vår favorit nummer ett bland damerna. Outstanding Annika Duncan. En förlust för sportjournalistiken att hon numera bor och jobbar i USA, som stringer för Sveriges Radio. 

The game is on! Hemmahoppet Petter Northug ut NU. Det här kommer bli osannolikt spännande. Sprint lika fachinerande roligt att följa som en lagtävling i alpint. Lag-VM i Gramisch-Partenkirchen nyligen och all dramaturgi och inramning runt i kring. Lägg till världens bästa publik och vi har en folkfest, tävlingsform och inramning några resor värre.

Dessutom med en svensk storfavorit. Klarar Emil norrmännen och Petukov? Och kan Cologna blanda sig i. 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB