Bovetegröt

av Julia Fors
Skärmavbild 2013-10-13 kl. 08.47.53

Tröttnat på vanlig gröt, variera med bovetegröt. Denna är supergod och blir mycket krämigare än vanlig havregrynsgröt. Den är också helt glutenfri så ett bra alternativ om man är glutenallergisk.

Skärmavbild 2013-10-13 kl. 08.57.33

Så gör du den: 1 dl boveteflingor + 1 msk krossade linfrön + 1 msk pumpakärnor + 2 dl och 2 msk vatten + lite salt och kanel + en halv hackad banan som får koka upp med gröten. Låt koka i någar minuter under omrörning, häll upp gröten i en skål – lägg i resten av bananen, hackade aprikoser, kanel och valnötter och mandelmjölk.Skärmavbild 2013-10-13 kl. 08.44.17

Nu ska jag snart iväg på en baka raw-desserter kurs. Lovar att återkomma med något smaskigt recept i eftermiddag!

 

Kategorier kost

Hösten

av Julia Fors

20131012-142505.jpg Färgerna just nu!! Nästan photoshoppade.

20131012-142611.jpg 20131012-142631.jpg

20131012-142645.jpgPromenaden i slottskogen slutade på juicekällan. Testa deras Green boost med massa citron, apelsin, avokado och greens och lägg i banan. Mer uppiggande än en dubbel espresso!

Träning v 34

av Julia Fors
Skärmavbild 2013-10-11 kl. 15.26.04

Nu känns det verkligen att magen blivit stor och tung! Men jag försöker hålla mig aktiv så gott det går och idag blev det 45 min zumba. Skönt att få lite fredagsfeeling även om mina fredagkväller numera består av soffläge framför idol 🙂 Här är mina personliga tips som jag kör med när det kommer till träning i slutet av graviditeten.

Skärmavbild 2013-10-11 kl. 18.22.30

1 Dagsformen är A och O – dagar när jag är trött vilar jag och lyssnar på kroppen och när jag har mer energi tar jag en längre promenad eller kanske en zumbaklass. Som alltid ska man också bryta direkt om man skulle känna något obehag.

2 Modifiera träningen. I sista trimestern har man sämre balans eftersom tyngdpunkten förflyttas framåt samtidigt som bäckenbottenmuskulaturen sätts under stark press. Jag kör väldigt basic just nu. Om jag zumbar så blir det lugnare rörelser utan hopp tex och när jag kör styrketräning använder jag lättare vikter och undviker övningar som ökar buktrycket, tex axelpressar ovanför huvudet. TRX och kinesismaskinen med övningar för att stärka rygg och hållningen är favoriter.

3 Som under hela graviditeten så kör jag max i prattempo-nivå. Nu säger ju kroppen till själv vad som är nog, men i början när jag kände att jag nästan kunde köra på som vanligt, så var det en grymt bra riktlinje.

Skärmavbild 2013-10-11 kl. 18.17.59

På väg till yoga för en månad sen i stockholm

4 Att vara aktiv är så mycket mer än träning på gymmet. Vardagsmotion som en höstpromenad med en podcast får igång cirkulationen. Mitt mål är att göra något aktivt varje dag.

5 Att vara återfuktad innan ett träningspass, fylla på under och äta något direkt efter passet är alltid viktigt och ännu viktigare när man är gravid. Just nu fungerar inte kroppen som vanligt och de sparade glykogenet försvinner snabbare vilket innebär att man alltid ska äta något innan och efter.

Skärmavbild 2013-10-11 kl. 15.50.02

Äpple, jordnötssmör och kanel innan dagens pass!

Skärmavbild 2013-10-11 kl. 18.20.13

Wellness + Alicia Keys

av Julia Fors
Skärmavbild 2013-10-10 kl. 08.29.41

Nya wellness är här med superkvinnan Olga. Gissa om jag ska läsa hennes ”Träning för nyblivna mammabok” sen. Missa inte min intervju med Alicia Keys förresten, jag träffade henne i New york i våras och hon var så cool.

aliciakeys_reebok_bblive_tp21

”På nedre västra Manhattan, inte långt ifrån det en gång ganska hårda Hells Kitchenområdet där Alicia Keys uppfostrades av sin ensamstående mamma har ett gäng journalister samlats för att intervjua stjärnan. När jag kliver in den helvita intervjusviten sitter Keys bekvämt uppkrupen i en soffa och äter avokado, toppad med sesamfrö, med sked.

Hur har du tid att träna och äta hälsosamt när du är ute och turnerar och jobbar?

 – När jag är på turné så är det faktiskt lite lättare att vara hälsosam eftersom turnélivet är ganska schemalagt. Det är snarade under promotionfasen av en platta då man jobbar dygnet runt som det kan vara en utmaning säger Alicia.-  Jag har en liten regel och det är att om jag inte har tid att träna så försöker jag i alla fall se till att äta bra och det hjälper verkligen. Jag har också en miniworkout som jag försöker klämma in de dagar då mitt schema är galet. Då brukar jag göra 25 knäböj, 25 armhävningar, 25 situps och kanske lite upphopp och upprepa allting minst 3 gånger. Även om det är en minimalt så är det i alla fall någonting.”

Läs resten av min intervju i Wellness….

Skärmavbild 2013-10-10 kl. 08.31.36

Alicias skokollektion för reebok – hon är mest nöjd med de bruna i mitten.

Skärmavbild 2013-10-10 kl. 08.32.15DSC_0227

Och en throwback thursday på det – så här såg jag ut i New York, var i v 8 här.

Asianfusian supersallad

av Julia Fors

 

Skärmavbild 2013-10-08 kl. 21.21.07

Tänkte dela med mig av receptet på min favoritsallad just nu. Enkel och god att svänga ihop till lunch eller middag. Älskar man asiatiska smaker så är den helt underbar. Jag improviserade fram receptet lite men jag tror att det var något som detta 🙂

För 4 personer;

1 påse machesallad (eller så mycket som du känner för), en kruka koriander, en halv gurka, 300 gram skalade räkor, 2 morötter, 1 dl cocktailtomater, 2 stycken avokado, 1/3 purjolök, olivolja, 1 dl saltade cashewnötter.

Dressing: 1 finhackad chili, 2 cm pressad ingefära,  ca – 2 msk limejuice, 1 dl tamari-soja, 1 msk honung, salt och peppar. Furikakekrydda eller sesamfrön om du inte har furikake hemma.

Glasnudlar eller fullkornssnudlar enligt portionsanvisningarna

DSC_0165

Så gör du; Skölj salladen och häll upp i en skål, finhacka korianderbladen, skiva gurka, avokado, tomater, lök och häll i skålen med salladen. Skala morötterna med en potatisskalare så att du får långa skivor. Ös i räkorna och strössla över furikakekryddan, de hackade cashewnötterna och ringla över kallpressad olivolja över salladen.

Sätt nudlarna på kokning och blanda ihop dressingen under tiden. När nudlarna är klara är de bara att lägga längst ner på tallriken och sedan toppa med salladen som du vänder in i nudlarna – så får du en halvljummen sallad. Ringla dressingen på toppen, be careful – den är stark!

DSC_0167

Istället för vanlig sojasås som ofta har mycket tillsatser så har jag börjat använda Tamari. Det är en äkta japansk glutenfri sojasås som är renare och mindre salt.  Skärmavbild 2013-10-08 kl. 21.22.39Färgglad och fräsch!

Kategorier kost

Lakritsbollar

av Julia Fors
DSC_0164

En favorit i repris! Mixa; 4 dl kokosflingor, 3 msk kakaopulver, 2 msk agavesirap, 4 msk kokosolja, 2 msk vaniljsocker, 1 nypa salt, 6 urkärnade dadlar, några teskedar lakritspulver.

Mixa alla ingredienser tills smeten är jämn. Rulla till små bollar i lakritspulver och lägg på en tallrik i kylskåpet så att de stelnar.

Skärmavbild 2013-10-08 kl. 21.23.04

Att jag åt upp alla fyra säger kanske en del om hur goda de är 🙂

Yogayama matinspiration

av Julia Fors
Skärmavbild 2013-10-08 kl. 21.22.06 I veckan kom en ny bok från Yogayama . Boken täcker lite av varje i yogans livsstil – tex ayurvedans principer, hur man ska leva och äta under de 4 olika årstiderna och så berättar de olika yogalärarna på yogayama om sin relation till just sin typ av yoga.Skärmavbild 2013-10-08 kl. 21.21.51

För mig är yogayama mest förknippat med mat, det är en av mina absoluta favoritrestauranger i sthlm, det är alltid så gott och vällagat! Känns klockrent att de också har med en mängd recept från köket.Skärmavbild 2013-10-08 kl. 21.21.25Skärmavbild 2013-10-08 kl. 21.21.44Skärmavbild 2013-10-08 kl. 21.21.34

Tycker alltid att de har så goda röror till maten så dessa ska jag absolut testa.

Skärmavbild 2013-10-08 kl. 09.27.58

Så här såg min frukost ut sist jag åt på yogayama.

Skärmavbild 2013-10-08 kl. 09.27.41

Baby white

av Julia Fors
Skärmavbild 2013-09-08 kl. 10.19.02

Eftersom vi inte vet om det blir en flicka eller pojke som kommer i november (vi vill ha en överraskning!) så har det lilla jag köpt hitills fått gå i färgen vitt.

Skärmavbild 2013-10-08 kl. 09.42.34

De flesta grejer har jag hittat på H&M, de har så mycket gulligt och till bra priser.

Skärmavbild 2013-10-08 kl. 09.43.01

Men i helgen passade jag också på att besöka nya babyshop i sturegallerian och kunde inte motstå dessa vintertofflor. Kommer passa lika bra på en pojke eller flicka. Hur söta?!

I veckans Sofis Mode

av Julia Fors
halsa

Kolla in veckans Sofis mode om du vill läsa mer om Cleanse 8 som jag semi-testade för någon månad sen. Recept och josefines bästa tips på hur du kan göra en reningsvecka hemma.

Skärmavbild 2013-10-08 kl. 09.02.48

Det häftiga som händer under en cleansevecka är att det inte bara ger matsältningssystemet en renande kick,  utan även tankarna.  – En cleansevecka påverkar lika mycket det mentala och jobbiga känslor som man kanske har tryckt undan under en längre tid kan komma upp till ytan säger Josefine.

– För många som springer runt i vardagens ekorrhjul så ger en cleanse tillfälle att börja lyssna på kroppens signaler. – En tjej upplevde tex att hon var otroligt trött och det visade sig att hon nästan var utbränd säger Josefine. Oavsett känslor så är det viktigt att man har ett accepterande förhållningssätt till alla känslor. – När vi accepterar alla känslor, även de jobbiga så passerar de förbi oss istället för att fastna, tynga ner oss och skapa blockeringar.

DSC_1246

Själv kände jag mig så himla upplyft efter den här veckan, men det hade säkert varit tuffare om jag bara druckit juicerna de tre första dagarna. Det rekommenderas att man gör en reningsvecka ca 2 ggr per år, tex mellan säsongerna, så jag tänker definitivt göra en riktig cleansevecka nästa höst igen.

Gullholmen

av Julia Fors
Skärmavbild 2013-10-06 kl. 12.35.57

Igår tog vi bilen från sthlm mot västkusten och färjan över till Gullholmen för att hälsa på Sofia, Serdar och deras goa barn. Även Filippa och Stefan kom ner från sthlm.

Skärmavbild 2013-10-06 kl. 12.34.35Skärmavbild 2013-10-06 kl. 12.35.13

Det är så avslappnande att komma upp till kusten på lågsäsong, knappt något folk här.

Skärmavbild 2013-10-06 kl. 12.34.12Skärmavbild 2013-10-06 kl. 12.33.41

24 timmar av ömys, höstmiddag, spel och saltvattensluft.

DSC_0138Skärmavbild 2013-10-06 kl. 12.36.26Skärmavbild 2013-10-06 kl. 12.36.13DSC_0148

Innan vi åkte passade vi på att plocka med oss lite färdkost!

Sida 8 av 154
  • Tjänstgörande redaktörer: Elin Wieslander, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB