Startsida / Inlägg

Bara i WiMP: Albumet ’Cornelis vs Riedel’ med Georg och Sarah Riedels kommentarer

av Wimp-redaktionen


’Cornelis vs Riedel’ är ett albumprojekt som skänker något så ovanligt som ett nytt perspektiv på legenden Cornelis Vreeswijk. Här kombineras sångtexter som vi tidigare främst har kunnat läsa i samlingen Skrifter 2., Enskilda sånger med helt nya tonsättningar signerat Georg Riedel.

Sarah Riedel och Nicolai Dunger sjunger, uppbackade av Georg Riedel själv och ett band med ett elitlag av svenska jazzmusiker, som Emil Strandberg, Jonas Östholm, Per-Åke Holmlander och Fredrik Ljungkvist.

Och resultatet? Ingrid Strömdahl (SvD) skriver bland annat att ”Sarah Riedel sjunger med sårbar medvetenhet om texten, och Nicolai Dunger axlar Vreeswijks mantel med övertygelse…”. Sara Norling (DN) tycker att ”…Riedels styrka ligger i en finkalibrerad känsla för det vemodiga och för skärningspunkten mellan folkmusikaliskt och jazz.”

Nu har vi den stora glädjen av att få presentera en WiMP-exklusiv utgåva av ’Cornelis vs Riedel’ där Georg och Sarah Riedel berättar om varje enskilt spår på albumet. Lyssna i WiMP eller förhandslyssna nedan!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB