Startsida / Inlägg

Färskpressat: Last Lynx vill bli störst i världen

av Nora Lindkvist

Det Stockholmsbaserade bandet Last Lynx bildades 2011, men det är under det senaste halvåret som gruppen börjat uppmärksammas på allvar. Det var efter att en av bandmedlemmarna råkat hamna bredvid A&R:en Christofer Hansson på en bröllopsmiddag som bandet blev signat till etiketten SoFo Records, och i november 2012 släpptes första singeln ”Killing Switch”. Låten lyftes direkt upp av musikbloggar och radiostationer världen över, däribland på prestigefulla musiksajten Hype Machines topp 10-lista.

I april släpps bandets nya EP ”Ocean Reels” som bandmedlemmarna själva spelat in i egna studion i Stockholm. Last Lynx består av Robin Eveborn, Kim Lindqvist, Fredric Lindblom, Marcus Lindblom och Camilla Dahlstedt.

WiMP:s reporter Nora Lindkvist träffade tre av bandmedlemmarna för att prata lite om hur de ser på sina framgångar och om hur ett franskt väderprogram kommit att bli deras inkörsport till den franska musikscenen.

Här kan du lyssna på singeln ”Killing Switch”

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Frida Willander
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB