Startsida / Inlägg

Jessica Folcker: ”Hela världen saknar min röst”

av Nora Lindkvist

jessicasvartvit
Det har gått några år sedan vi hörde från Jessica Folcker senast. Artisten, med den härligt raspiga poprösten, gjorde succé under slutet av 90-talet med singlar som ”Tell me what you like” och ”How will I know (who you are)”. Samarbetet med Cheiron-producenterna Max Martin och Denniz Pop visade sig vara framgångsrikt och Jessica nådde snabbt stjärnstatus både i Sverige och internationellt.

Efter debuten turnerade Jessica flitigt men det var inte bara en dans på rosor. Denniz Pop, som inte bara var Jessicas producent utan också goda vän, gick bort precis innan hennes skiva skulle släppas och Jessica kände en enorm sorg. Hon ville egentligen inte alls ge sig ut och spela och kunde inte riktigt njuta av framgångarna. Men turné blev det och hon spelade också in fler studioalbum, som dock inte fick lika mycket uppmärksamhet som de tidigaste singlarna och debutalbumet.

Men nu är Jessica Folcker tillbaka. I dag släpps singeln ”Who am I” som är ett resultat av popsångerskans samarbete med superproducenten Moh Denebi, som bland annat också jobbat med Loreen.

— Moh har varit med mig under hela min resa. Från gitarrist till låtskrivare. ”Who am I” tilltalade mig omgående för det är en danslåt, med grym beat och fantastisk rytm. Jag njuter av mitt jobb och vill att det ska höras och synas, säger Jessica Folcker.

För WiMP:s reporter Nora Lindkvist berättar Jessica om hur hennes syn på livet som artist förändrats sedan debuten, och om varför hon valt att satsa på en solokarriär igen.

Här kan du lyssna på Jessica Folckers nya singel ”Who am I”:

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Ola Palmström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB