Startsida / Inlägg

Daft Punk toppar listorna – men hoppar turné

av Nora Lindkvist
daft punk

Det råder Daft Punk-feber över hela världen just nu. Electroduons nya album ”Random Access Memories” ligger just nu etta på iTunes-listan i hela 21 länder. Men samtidigt som suget efter Daft Punk är större än någonsin ser det inte ut som att gruppen kommer turnera någonting alls under 2013. 

Ryktena om att Daft Punk inte skulle ge sig ut på vägarna i samband med albumreleasen började florera redan i oktober förra året. Då gick bland annat Hultsfredsfestivalen ut på Twitter och hävdade att bandet inte var tillgängligt för bokningar. Under vintern tillkom fler källor som bekräftade detta, bland annat gick Bestivals-bokaren Rob Da Bank ut vid jul och sade sig ha fått officiell information om bandets icke-turnerande – något som han dock sedan dementerade.

Många trodde trots ryktena att bandet, som är kända för att överraska sina fans, skulle dyka upp på den amerikanska Coachella-festivalen i April. Men de kom aldrig. Nästa rykte sa att Daft Punk skulle spela på ett stort event i Australien. Me dit kom de heller aldrig.

Pharrell Williams, som gästar på Daft Punks singel ”Get Lucky” från albumet har uppträtt med låten live, men då utan att duon varit med.

För alla Daft Punk-fans ser det alltså rätt mörkt ut just nu. Men man vet aldrig – plötsligt dyker robotorna bara upp någonstans och knockar hela världen.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB