Startsida / Inlägg

Esther charmade alla på WiMP Live Sessions

av Nora Lindkvist
estherlive

I onsdags var det återigen dags för WiMP Live Sessions på Story Hotel i Stockholm. Och den här gången var det inga mindre än det energiska indierockbandet Esther som stod på hotellets scen.

Växjöbandet, som spelat ihop i hela 12 år, har på senaste uppmärksammats för sitt nya album ”A South Province Letter” där singlar som ”Considerations” och ”To Let Go” fått Sveriges indiepublik att jubla.

Och jublades gjorde det minst sagt under bandets spelning på Live Sessions. Det märks att det här är en grupp som känner varandra utan och innan – det lät helt enkelt snortight. Samtidigt är bandets stora styrka att de vågar improvisera och ta in publiken i showen – något man måste ge sångaren Markus Magnusson mycket cred för. Markus besitter helt enkelt en magnetisk kraft som frontperson, med scenmanér som för tankarna till The Hives excentriska sångare Howlin´ Pelle.

Jag hoppas få se och höra mycket mer av Esther framöver! Tills dess tycker jag att du ska kolla in spelningen med bandet, och intervjun med Markus och Fredrik där de bland annat berättar en ihopljugen version av vart bandnamnet kommer ifrån.

> Se konsert och intervju med Esther på Aftonbladet TV

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB