Startsida / Inlägg

Exklusivt: WiMP träffar Gabrielle Aplin

av Nora Lindkvist
gabrielle

Gabrielle Aplin är bara 20 år men har redan uppmärksammats stort i hemlandet England där hon förra året slog igenom med sin cover på Frankie Goes To Hollywood-klassikern ”The Power Of Love”. När debutalbumet ”English Rain” nu släpps finns covern med, men det är framförallt de mer folkpoppiga och personliga låtarna, däribland ”Panic Cord”, ”Ready To Question” och ”Please Don´t Say You Love Me” som imponerar.

När Gabrielle för ett tag sen besökte våra vänner i Norge refererade hon till landskamraterna Laura Marling, Noah And The Whale och Mumford & Sons när hon berättade om sin musik, och det går nog att säga att alla dessa band ligger till grund för Aplins framfart – det går helt enkelt väldigt bra för den brittiska, kommersiella folkpoppen just nu.

Samtidigt är Gabrielle Aplin, med sin knivskarpa röst och sin personliga framtoning tillräckligt bra för att stå på egna ben, och det skulle inte förvåna oss om vi snart får se mycket mer av det här unga stjärnskottet.

Här ser du hela intervjun som WiMP Norge gjorde med Gabrielle Aplin:

Lyssna på Gabrielle Aplins nya album ”English Rain”:

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB