Startsida / Inlägg

Icona Pop på Billboard Awards

av Karin Moberg
Icona-Pop630

Taylor Swift må ha dominerat gårdagens Billboard Awards i Las Vegas med sina 3,7 miljoner sålda exemplar av skivan ”Red” och totalt åtta priser under galan, men vi är såklart mest stolta över Sveriges alldeles egna Billboard-toppare – Icona Pop – som intog scenen med sin monsterhit ”I love it”. Andra artister som fick äran att uppträda under kvällen var bland andra Prince, Taylor Swift, Jennifer Lopez, Justin Bieber med flera.

Här kan du läsa mer om gårdagens Billboard Awards.

”I love it” ligger just nu nia på Billboardlistan och duon fick publiken att koka under sitt framförande. Aino Jawo och Caroline Hjelt är just nu på turné i USA, så Billboarduppträdandet inför 9,5 miljoner tv-tittare var helt klart en bra reklampelare. För er som är sugna på att se Icona Pop live kommer de att spela på Gröna Lund i Stockholm den 25 juni, Bråvallafestivalen i Norrköping den 28 juni, Putte i parken i Karlstad den 3 juli och Gatufesten i Sundsvall den 5 juli.

Tills dess kan du kolla in deras uppträdande på Billboard Awards här:
http://youtu.be/UcCB3qQ9ygA

Och se en intervju med Icona Pop på ”the blue carpet”:

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB