Startsida / Inlägg

Bäst just nu 22 augusti

av Karin Moberg
pandadapanda550

Äntligen är sommaren över! Med det menar vi att vi är glada för att det återigen släpps massa bra musik.. Här har vi listat några favoriter som går varma den här veckan. En salig blandning av bra musik helt enkelt!

Kakan:

Panda Da Panda – Benga Bonga Zen
Äntligen har Panda Da Panda (Thibo Girardon som han egentligen heter) släppt sin debutplatta! En riktigt ambitiös sådan dessutom med inte mindre än 17 låtar. Han jämförs ofta med Maskinen, mycket på grund av den breda skånskan, men här mixas electropopen upp med techno och dupstep. Bäst på skivan är nog Benga Bonga Zen som både får mig att dansa och reflektera över livet samtidigt. Inget dåligt betyg det.

Poliça – Chain My Name
Jag är verkligen ett fan av electronica som frontas av kvinnor så ni fattar ju att jag går igång på det här! Den här härligt basiga och energiska låten från den amerikanska indie-duon känns som en riktig hit. Nu kan vi inte annat än längta till den 22 oktober då plattan ”Shulamith” släpps.

År&Dar – Du ligger med andra nu
Adam Pålsson gjorde en briljant insats i SVT:s ”Torka aldrig tårar utan handskar” och nu gör han en nästan lika briljant insats som sångare på År&Dars debut-ep. Det är rå och ärlig pop när den är som bäst. Bakom producentspakarna hittar vi Mattias Glavå som tidigare jobbat med bland andra Håkan Hellström, Anna Järvinen och Broder Daniel.

Tired Pony – All Things All At Once
Gary Lightbody (som vi känner igen som sångare i Snow Patrol) startade Tired Pony för att få ägna sig åt sin passion för countrymusik. Nu skulle jag nog inte kalla det här för country då det är långt från linedance och cowboyhattar, det känns snarare som finstämd, melankolisk folkmusik. Fast egentligen spelar det ingen roll vilken genre vi placerar in Tired Pony i för musik är alldeles strålande hur som helst.

Veronica Maggio – Sergels torg
Men ja, det är precis vad man kan förvänta sig av en av Sveriges mest hyllade och älskade artister.

Nora:

Haim – The Wire
Den här popdängan har redan funnits med ett tag, på YouTube finns fyra år gamla liveklipp av när Los Angeles-systrarna framför ”The Wire” på små indieklubbar – då i en helt annan version. Det pågår just nu en hätsk diskussion bland fansen om den nya och mycket mer genomproducerade varianten signerad Ariel Rechtshaid (Vampire Weekend, Charli XCX, Solange m.fl) verkligen gör bandet rätta. Ofta är det ju så att man fäster sig vid en version och inte kan ”höra” låten på samma sätt när den uppstår i en ny form. Men en bra låt är alltid en bra låt. Och den här låten är helt klart en av de bästa just nu. Här kan du kolla in hur det såg ut när Haim framförde ”The Wire” 2009:

Westkust – Weekends
Shoegazen är inte död – den lever och frodas i en av Sveriges mest musikaliska städer. Göteborgsbandet Westkust har legat och pyrt på alla musikbloggar under året, och i början av augusti släpptes äntligen två nya låtar: ”Summer 3D” och ”Weekends”. Det här är så snyggt i all sin fullmaxade enkelhet. Jag längtar efter att höra mer från Westkust!

Babyshambles – Picture me in a hospital (demo)
Äntligen tillbaka! Skandalomsusade Pete Doherty har trots allt lyckats samla ihop sig och hans vapendragare i Babyshambles. Senare i höst släpps albumet ”Sequel to a prequel”, men vi har redan hört singeln ”Nothing comes to nothing” som också innehåller den här charmiga låten, här i en ärlig demoversion som jag ärligt talat tycker klår den officiella versionen:

Friends – The Way
Jag vet inte hur många gånger jag lyssnat på ”I´m his girl” – i mina ögon en av 2012:s absolut bästa låtar. Brooklynbandet Friends kom från ingenstans och charmade hela världen med sina flirtiga popdängor. Sedan dess har bandet bytt ut några medlemmar och turnerat världen runt. Men för några veckor sedan dök så en ny singel upp – den pampiga balladen ”The Way”. Det här är en pampig 80-tals-historia som jag mer än gärna skulle dansa tryckare till.

The Weeknd – Belong to the World
23-åriga Abel Tesfaye aka The Weeknd har redan kallats för Michael Jacksons efterträdare. Och visst finns det likheter, även om kanadensiska Tesfaye rör sig i ett helt annat ljudlandskap än King of Pop. Klart är i alla fall att det här är ungefär hur bra som helst. Om ungefär en månad släpps nya albumet ”Kiss Land” – om vi längtar?!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Ronja De Boer
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB