Startsida / Inlägg

WiMP listar: Bäst just nu 20 november

av Karin Moberg
naomipilgrim1200

Karin Moberg går igång på operapop, lite electro och framför allt soulig RnB medan Felizia Uggla har blivit ett glatt popsnöre. Det här är de bästa singlarna just nu!

Karin:

Sister – The War Is Over
Sister består av de galet begåvade dansarna och musikerna Giovanni Bucchieri och Aleksandar Maksic, och kompositören Stefan Levin. De träffades på Operan förra året då de satte upp ”Kom ni döttrar”. Då ville de introducera popen i operan. Men ”The war is over” gör de precis tvärtom och låter operan komma in i popen. Låten premiärspelades på Ellegalan och är första singeln från ett kommande album. Det här är också ledmotivet till Anna Odells film ”Återträffen”. Framför allt – det är ruskigt bra!

Emil Héro – 1992
Tillsammans med sångerskan Hedvid gör Urban Cones basist och sångare Emil Gustafsson riktigt bra electropop under namnet Emil Héro. Det är medryckande, synthigt värre, vemodigt och lite slappt – pop när det är som allra bäst helt enkelt!

Max Elto – Backyard Animals
Ingen verkar veta särskilt mycket om den här mystiska, svenska producentduon. Men en sak vet jag – de lyckas blanda deep-house-sväng, pop och soul-vokaler på ett alldeles trollbindande sätt!

Blood Orange – It Is What It Is
Har lyssnat på den här skivan så många gånger nu att jag drömmer om den på nätterna men kan ändå inte få nog! Dev Hynes är producenten bakom bland andra Solange och det här är hans egna musikkprojekt. Det känns så extremt rätt i tiden! Just den här låten (där Samantha Urbani gästar) är ett perfekt exempel på det sköna Prince-gunget och RnB-tonerna som hittas på den här välproducerade plattan.

Naomi Pilgrim – No Gun
Barbados-svenska Naomi Pilgrim har tidigare sjungit med Lykke Li och nu när hon satsar på en solokarriär är det här ett namn att lägga på minnet! Fantastisk stämsång, jazzig känsla – vill bara höra mer. Långsamma RnB-beats matchat med en skön nattlig vibe. Kanske inte säger så mycket, men lyssna på låten så förstår ni.

Felizia:

The Flaming Lips – Peace Sword (open your heart)
När ljud matchas på detta vis utan att på något sätt skapa ett oväsen då har ett mästerverk skapats. Även då en beskriving av denna sång kan göra lyssnaren åksjuk så lyckas The Flaming Lips skapa en rak väg med starka intryck.

Little Jinder – SHH
Skulle vilja kalla det här för barnsligt vackert på alla sät och vis. När Little Jinder väljer att sjunga på svenska så känns hennes musik mer personlig! Här är en låt som verkligen berör mig då Little Jinder lyckats skapa toner som gör mig glad och sorgsen på samma gång.

George Ezra – Angry Hill
Några låtar spelas i bakgrunden samtidigt som hjärnan går på högvarv. Men så helt plötsligt, utan minsta förvarning, dyker ett intro upp. Jag måste höra denna låt, ta reda på vem som ligger bakom en sådan vacker låt. Så jag tar en paus från vardagen och låter mig ta en lugn stund tillsammans med George Ezro.

Criminals – Stuck to the Ground
Hey Hey – här kommer ett meddelande till alla eletropopsfantaster! Saknar ni komplement till The Royal Concept? Grabba tag i detta band och hoppa på succétåget som precis börjat rulla!

Fou De Toi – Fall Out
Den stockholmsbaserade trion Fou De Toi kastar lyssnaren mellan hopp, lugn och sanningar. Samtidigt låter de ingredienser från popvärlden beblandas med indierockens klassiker. Detta är riktigt bra!

Wild At Heart – Saving all my tears
Avslutningsvis vill jag tipsa om Wild At Heart senaste singelsläpp och samtidigt inser jag att veckans tema går i den glada popvärldens tecken. Saving All My Tears är låten som skjuter ut electroblixtar, kör på stämsång och fyller på med en fin falsett – jag hoppas Stockholmsduon fortsätter leverera för jag ser verkligen fram emot trånga klubbspelningar med Wild At Heart!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB