Startsida / Inlägg

Från A till Ö: Marlene

av Karin Moberg

Marlene_feathers
Ingen kan väl ha undgått svenska Marlene? Denna nya popprinsessa som vi på WiMP ständigt övervakar. Nu är hon aktuell med en musikvideo till senaste singeln ”Stay Awake”. Vi bad henne svara på några frågor om hur man bäst lyssnar på musik.


När lyssnade du senast på ett album från början till slut, och vilket album var det?

– Det måste ha varit Beyonces senaste album. Det släppet var så himla spännande! Jag lyssnar inte så ofta på hela album längre, tyvärr.. Älskar egentligen tanken och upplägget med album och sättet de kan berätta en hel historia, måla en hel bild. Samtidigt tycker jag att det finns något befriande i att som lyssnare få sätta ihop sina egna playlists och välja sina favoritrussin ur kakan.

Hur lyssnar du helst på en hel skiva?

– Det blir oftast någon kväll när jag är helt själv och vet att jag kommer vara hemma några timmar i sträck. Jag pysslar gärna med något under tiden; gör mig i ordning innan jag går ut, städar, diskar. Av någon anledning är det förknippat med hemma-mys för mig. Eller en lång tågresa. Jag vill ha lugn och ro.

Vilket album skulle du rekommendera att lyssna på från början till slut, och vad ska man lyssna efter?

– Lalehs första album ”Laleh”. Det är för mig en platta om frihet och då pratar jag inte först och främst om den fantastiska musiken, utan mer om albumet i sig. Hon har producerat och skrivit allt själv och det märks att hon haft full kontroll och gjort precis som hon själv velat från början till slut. Att sjunga på tre olika språk på sitt debutalbum är brave och det är precis så musik måste få vara. Det ska man lyssna efter.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB