Startsida / Inlägg

Katy B: ”Klubbar är min terapi”

av Karin Moberg
katyb1200

Brittiska dubstep-popstjärnan Kathleen Anne Brien, mer känd som Katy B, debuterade för två år sedan med hyllade EP:n Danger och det efterföljande albumet ”On A Mission”. Hon nominerades till flera priser, bland andra MTV Europe Music Awards, MOBO Awards och Q Awards. Den 7 februari släpper hon sitt nya album ”Little Red” men redan i dag kan du smyglyssna på albumet i WiMP!

Vi ringde upp Katy B för att prata lite om plattan. När vi ringer sitter hon i ett bås och har precis spelat in lite demo-sång till en producent.

– Men jag vågar inte säga vem det är med risk för att jinxa att det inte blir något. Det är någon jag verkligen gillar och jag är rädd att det inte kommer med på deras skiva, säger hon.

Okej, men berätta lite mer om din skiva ”Little Red” som är klar och släpps nu i dagarna!

– Det här är det jag har jobbat med de senaste två åren. Skivan handlar om att vara en ung 20-någonting i London. Mycket av min musik är inspirerad av klubblivet men på den här skivan finns det också några låtar där jag bara gick in i studion och började skriva med producenter jag gillar.

– ”Little Red” är en skiva om kärlek, svartsjuka och passion – därav namnet. Det är inte bara för att jag är liten och rödhårig.

Hur kommer det sig att du valde just dansmusiken?

– Det började med att kompisar som gjorde musik frågade om jag kunde lägga sång på deras låtar och sedan sjöng jag dem på olika klubbar. Jag började hänga på klubbar mycket väldigt tidigt så jag har liksom vuxit upp med den musiken.

Är du fortfarande en klubbråtta?

– Ja, men kanske inte lika ofta som jag brukade, jag hinner inte det nu. Ibland känner jag mig lite gammal. Men i julas var jag ute hur mycket som helst – det är som terapi för mig.

Så är det på klubbar du vill att man ska spela din musik?

– Absolut! Fast gärna på andra ställen också. Jag älskar när någon kommer fram till mig och säger att ”jag lyssnar på din musik på gymmet”. Det betyder att de blir peppade och glada av den och det är precis det jag vill!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB