Startsida / Inlägg

Ingen lätt uppgift för FCK

av Marcus Källberg

Qarabag var som väntat klassen bättre än Samtredia och gårdagens hcp-spel satt med god marginal. CL-kval dominerar även dagens utbud och efter en del velande fastnade jag till slut för ett spel i mötet mellan MSK Zilina och FC Köpenhamn.

FC Köpenhamn kommer från strålande säsong då man vann ligan i överlägsen stil, slog ärkerivalen Bröndby i cupfinalen och därtill var nära att ta sig till åttondelsfinal i Champions League. I sommar har det dock skett en del förändringar i truppen och bland de som har lämnat märks tongivande namn som Ludwig Augustinsson, Martin Zanka Jörgensen och Andreas Cornelius. Dessutom är ordinarie högersidan med Peter Ankersen och Rasmus Falk skadad och sammanlagt är det fem spelare som var bofasta i CL-elvan i höstas som saknas i kväll.

MSK Zilina övertygade stort förra säsongen då man vann ligan i suverän stil, hela 16 poäng före Slovan Bratislava. Man har förvisso tappat mittfältsstjärnan och bäste målskytten Filip Hlohovsky samt backen Ernest Mabouka men i övrigt är truppen från förra säsongen i stort sett intakt.

Zilina har mestadels kvalat till Europa League de senaste åren och där har framgångarna uteblivit men värt att notera är att laget inte har förlorat på nio hemmamatcher i Europaspelet sedan 2011 och för två sedan var man ytterst nära att eliminera Athletic Club Bilbao i EL-playoff efter 3–2 hemma och 0–1 borta.

FC Köpenhamn är ett bättre lag i grunden och favorit sett över två matcher men jag tror att frånvaron av fem startspelare ifrån ifjol kan bli kännbar, speciellt i första tävlingsmatchen för säsongen. Zilina är inte oävet och laget kan störa FCK hemma på Stadión pod Dubnom. Jag spelar Zilina +0,5 till 2,06 hos BetVictor.

Hur spelar ni? Kommentera som vanligt!

/Källberg

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB