Startsida / Inlägg

La Liga

av Marcus Källberg

Bland en handfull tänkbara spel idag fastnade jag främst för Villarreal borta mot Girona i La Liga.

Villarreal har inlett säsongen sämre än väntat och efter storförlusten borta mot Getafe fick ledningen nog och gav tränaren Fran Escriba sparken. Tränarbytet fick en omgående positiv effekt och under Javier Callejas ledning såg laget betydligt mer inspirerat ut i en klar vinst hemma mot Eibar.

Nykomlingen Girona inledde positivt med 2–2 hemma mot Atlético Madrid följt av en vinst mot Málaga men därefter har det gått sämre med endast två poäng på de fem senaste matcherna.

Nyförvärvet Marc Muniesa har varit mycket bra i trebackslinjen i början av säsongen men han blev skadad mot Leganés för tre matcher sedan och utan honom har det sett skakigt ut bakåt både Barcelona och mot Celta Vigo. Till dagens match saknas även Alcalá som har startat fem matcher hittills och utan den duon är Gironas defensiv klart försvagad.

Ett nytänt Villarreal är det klart bättre laget i grunden här och då Girona dessutom är defensivt försvagat så bör gästernas vinstchans vara stor. Tvåan till höga 2,73 hos Pinnacle är dagens mest intressanta spel.

Hur spelar ni? Kommentera som vanligt!

/Källberg

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB