Startsida / Inlägg

Monday Night Football

av Marcus Källberg

Gårdagsspelet, Villarreal, hade tidigt 2–0 efter två fina avslut av Bakambu och lyckades sedan med besvär hålla undan till ett fint odds. I dag tycker jag att det bästa värdet finns i nattens NFL-match mellan Tennessee och Indianapolis.

Tennessee Titans såg ganska bra ut i vinsterna mot Jacksonville och Seattle men sedan blev QB Marcus Mariota skadad i storförlusten mot Houston och senast mot Miami såg offensiven överlag tafatt ut. Mariota kan vara tillbaka i kväll men han har inte tränat för fullt under veckan och är knappast hundra procent om han startar. Och det är trots allt inte Drew Brees eller Tom Brady vi talar om…

Indianapolis Colts har förvisso också sina klara brister denna säsong och skadade QB Andrew Luck är saknad. Hans ersättare Jacoby Brissett har dock gjort det klart godkänt hittills och även om vinsterna har kommit mot svagt motstånd i form av Cleveland och San Francisco, så har laget stundtals visat potential.

Dessutom talar statistiken för Indy här. Colts har varit ett mardrömsmotstånd för divisionsrivalen Titans under många år – både under och efter Peyton Mannings era i Colts. Indy har vunnit 16 av de 17 senaste mötena lagen emellan och traditionens makt är ju ofta stor.

Visst, är Mariota tillbaka i full form så ska Tennessee vara favoriter hemma i Nashville men det är ändå många om och men och så stor skillnad som oddsen antyder är det inte mellan lagen, även med en Mariota i toppform. Jag tycker matchen känns vidöppen och spelvärdet ligger helt klart på Indy.

Den som är vågad kan med gott samvete testa tvåan till höga 4,30 men jag fegar lite och spelar Indianapolis Colts +9,5 till goda 1,85 hos Pinnacle.

Hur spelar ni? Kommentera som vanligt!

/Källberg

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB